INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Panoramska kuća

14.05.2015. | Ignant

Panoramska kuća u Južnoj Koreji je delo arhitektonskog biroa Moon Hoon, a izgrađena je za potrebe šestočlane porodice. Raznovrsni uglovi fasade sa zastakljenim fasadnim otvorima različitih veličina pružaju slobodne poglede na okolinu iz različitih perspektiva.

Kuća je podeljena na gornji nivo za roditelje i donji nivo za decu. Ti nivoi su spojeni sa velikim drvenim stepeništem koje služi i kao nefermalno mesto za sedenje i čitanje.

U potkrovlju se nalazi igraonica za mlađu decu, uz integraciju mesta za čitanje i kućni bioskop. Podno grejanje omogućava korišćenje celokupnog poda, što čini ogromene prostorije doma maksimalno iskorišćene.

Osnovni zahtev klijenata za gornju i donju prostornu organizaciju i oblik parcele je izrodio projekat kuće tankog i dugačkog progila sa promenljivom fasadom koja omogućava više panoramskih pogleda.

Ključna stavka projektovanja je bilo osmišljavanje multifunkcionalnog prostora u obliku velikog stepeništa, polica za knjige, netipičnih ali udobnih prostora za čitanje, kućnog bioskopa, igraonica i drugih. Kuhinja i trpezarija su još jedan bitan prostor gde se porodica skuplja i zbližava. Televizor je gurnut u manju dnevnu sobu.

Potkrovlje je mesto odakle se najbolji pogledi pružaju, a ono se takođe koristi i kao igraonica za mlađu decu. Višenamensko stepenište i tobogan u njemu donose aktivnu energiju u kući, i to ne samo za decu, već i za odrasle.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;