SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„La Casa“ pruža trajno stambeno zbrinjavanje za beskućnike u Vašingtonu

11.05.2015. | Inhabitat

Arhitektonski biro Leo A Daly se udružio sa biroom Studio Twenty Seven Architecture kako bi projektovao ovu sedmospratnu stambenu zgradu koja pomaže svojim stanarima tranziciju iz beskućništva.

Projekat „La Casa“ se nalazi u glavnom gradu SAD-a, Vašingtonu i pruža trajno stambeno zbrinjavanje i usluge podrške za četrdeset ljudi, a njegov dizajn i socijalni uticaj je priznat od strane Američkog instituta arhitekata (AIA).

Umesto da funkcioniše kao privremeni smeštaj, što je inače slučaj za ovakvu vrstu socijalnog stanovanja, „La Casa“ obezbeđuje trajni smeštaj za beskućnike. Ovaj model socijalne pomoći pomaže stanarima da se adaptiraju na stil života koji je drugačiji od njihovog prethodnog iskustva, i pomaže im u ponovnoj integraciji u društvo kroz razne obuke.

Stambena zgrada sa zelenim krovom i prestižnom LEED Gold sertifikacijom je projektovana kao dom, a ne kao institucija. Lobi, kancelarije kućepazitelja i područje za poštu se nalaze u prizemlju, dok prvi sprat smešta zajedničku sobu i otvara se ka spoljašnjoj terasi.

Svaki od gornjih spratova se sastoji od sedam stambenih jedinica i jedne jedinice za osobe sa invaliditetom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;