INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Stara štala krije savremenu vikendicu u švajcarskim Alpima

07.05.2015. | Arch Daily

Ova stara drvena štala možda ne izgleda tako lepo spolja, ali pogledajte je iznutra i bićete iznenađeni njenim prelepim enterijerom.

Arhitektonski biro Savioz Fabrizzi Architects je razrušio malu poljoprivrednu strukturu, ostavljajući spoljašnjost praktično netaknutom, i transformisao unutrašnjost u savremeno i udobno okruženje obloženo drvetom. Transformisana Boisset kuća sada ima namenu kao udobna kuća za odmor sa pogledom na zapanjujuće švajcarske Alpe.

Malena štala i ambar od 16 metara kvadratnih se sastoji od podignutog drvenog volumena za sušenje sena naslagano iznad kamenog postamenta koji se izdiže u visini jednog sprata.

Biro Savioz Fabrizzi Architects je zadržao karakter stare strukture tako što je ostavio fasadu netaknutom, mada je međutim, napravio neznatne izmene iz bezbednosnih razloga i dodao nekoliko novih otvora kako bi poboljšao solarni dobitak toplote tokom hladnih zimskih meseci.

Kuća je izolovana iznutra, sa ariš panelima koji pokrivaju termoizolaciju i termički izolovanim staklenim površinama. Savremeno urađeni enterijer doma pruža zapanjujući kontrast sa starom neravnom fasadom.

Kuća je podeljena na tri nivoa, sa ulazom koji se nalazi u prizemlju koje se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije. Dečija spavaća soba i kupatilo su smešteni u suterenu od kamena koje je delimično ukopano u teren.

Dečija spavaća soba se otvara ka spoljašnjosti preko zastakljenih vrata koje su nekada služila kao ulaz za stoku. Gornji sprat se sastoji od spavaće sobe za roditelje i ona se može pohvaliti sa jednim od najboljih pogleda na dolinu i švajcarske Alpe.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;