INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Jezerska koliba sa konzolnom drvenom galerijom

23.04.2015. | Arch Daily

Arhitektonski biro Salmela Architects iz Minesote, SAD, je nedavno završio kolibu pored jezera koju krasi udoban i savremeni stil. Koliba se nalazi na mestu gde su klijenti ranije kampovali, na šumovitoj obali jezera Superior u Vinskonsinu.

Najupečatljiviji deo zgrade je poduprta drvena galerija koja visi iznad ulaza kako bi obezbedila senku i pogledi na spoljašnjost kroz prozore pune spratne visine.

Koliba se sastoji od klastera struktura: kolibe, trema okrenutom ka jugu sa otvorenim kaminom, šupe i saune. Drvo je primarni građevinski materijal upotreblje, ali je pažljivi odabir različtih vrsta drveta i stilova pružilo vizuelni innteres fasadi i stvaranju eksterijera kome nije potrebno skoro nikakvo održavanje.

Crni kompozitni materijal oblaže fasadu glavne zgrade (kolibe) i malene saune, dok su ostarele daske od kedrovine korišćene za oblaganje ostalih struktura. Krov u obliku slova V krasi kolibu kako bi usmerio kišnicu dalje od strana objekta.

Enterijer kolibe je obložen sa netretiranim drvetom i isprekidan sa smelim akcentima u tri osnovne boje: crvenu, žutu i plavu. Podovi obloženi sa crnim pločicama i drvetom ublažavaju ove svetle, tople tonove.

Dnevni boravak otvorenog plana i kuhinja sa trpezarijom su smešteni u prizemlju, dok se gostinske sobe, dečije sobe i glavna spavaća soba nalaze na prvom spratu. Veliki prozori strateški uokviruju poglede na okolinu, od travnatih polja sa divljim cvećem do obala jezera Superior.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;