INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Jukatan kuća u Sao Paolu

24.03.2015. | Ignant

Jukatan kuća (Yucatan House) je projektovana od strane arhitektonskog biroa Isay Weinfeld i izgrađena je u zelenom naselju Jardim Amerika u Sao Paolu u Brazilu. Stanari ove kuće su savremeni kolekcionari umetnina koji su želeli prostranu, svetlu i neformalnu atmosferu u kući.

Sedam volumena nalik kutijama različitih veličina i obrada su distribuirani asimetrično na prednjem delu parcele, ostavljajući ogromnu baštu u zadnjem delu parcele slobodnom.

Od ulaza se prostire dugačka ravna površina u vidu zida pokrivenog sa aluminijumskim pločama ofarbanim u crno do kuhinje, nakon čega sledi blok koji sadrži trpezariju.

Levo od ova tri volumena se nalaze ostala četiri volumena koji pomalo štrče, a pomalo se uvlače u celokupnom planu, i oni sadrže spavaću sobu za ćerku, gostinjsku sobu, spavaću sobu za sina, glavnu spavaću sobu i sobu za TV i teretanu.

Raštrkani raspored ostavlja izdašne razmake između volumena koji, pokriveni sa pločom pokrivenom drvetom, ne samo da služe kao komunikacija, već i štite glavnu dnevnu sobu, porodičnu sobu i umetnička dela.

Prirodni bazen poseduje sistem za korišćenje, ponovnu upotrebu i tretiranje vode i on kombinuje vodene biljke i razne ribe.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;