INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuća na obali reke u Holandiji

20.03.2015. | Contemporist

Vila Nova voda je prirodno osvetljena porodična kuća na obali reke u Vestlandu, Holandija. Ona je uokvirena sa belom konturom koja označava ulaz u kući i naglašava transparentnost fasade. Projektovana od strane arhitektonskog biroa Waterstudio.NL, vila se zasniva na konceptu bešavnog toka dizajna preko pejzaža, arhitekture i enterijera.

Koen Oltius, arhitekta i osnivač biroa Waterstudio.NL, projektovao je čitavu strukturu, uključujući i komade nameštaja. Njegova glavna ideja je bila da stvori prostor koji bi se uklopio u svoju okolinu i upotpunjavao je.

Zbog strogih lokalnih ograničenja kada je u pitanju arhitektura na obalama, zapremina zgrade je ograničena. Arhitekta je rešio ovaj problem uvođenjem podzemnog nivoa koji obezbeđuje više prostora unutar omotača.

Kuća je oivičena sa belim ramom i poseduje velike staklene povšrine koje omogućavaju prodor prirodne svetlosti duboko u enterijer. Okvir naglašava različite poglede na pejzaž i izdiže se u centru kako bi označio glavni ulaz u kuću. Fasada se menja sa korišćenim materijalima poput Corian-a i stakla.

Podzemni nivo kuće smešta glavnu spavaću sobu, dečije spavaće sobe, velnes centar i salon. Unutršanja bašta, ispunjena sa bambusom i šljunkom, se može doživeti iz različitih uglova kuće i dobro je povezana sa glavnom spavaćom sobom.

Nameštaj, koji je takođe dizajniran od strane arhitekte Koena Oltiusa, je okrugao i poseduje mekane materijale, koji deluju kao vizulena protivteža rigidnom Corian materijalu korišćenom na fasadi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;