INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Drvena vikendica u švajcarskim Alpima

06.02.2015. | Inhabitat

Zamislite buđenje sa prelepim pogledima na snegom prekrivene Alpe, i budite sigurni, vlasnici ove vikendice u Švajcarskoj to ne moraju da zamišljaju.

Drvena kuća je projektovana od strane arhitektonskog biroa AFGH Architects i ona je pažljivo smeštena na padini planine kako bi stanari uživali u prelepim pogledima na pejzaž. Lep, savremeni enterijer je obložen sa svetlo obojenim drvetom i ispunjen sa sunčevim zracima koji se reflektuju od snežnog pokrivača.

Biro AFGH Architects je izgradio betonski podrum kako bi ankerisao vikendicu na kosoj parceli. Podrum, koji sadrži ulaz i tehničke prostorije, je zatim pokriven sa drvenim volumenom nalik brodu. Trospratna struktura od 242 metara kvadratnih površine je smeštena na ivici parcele kako bi se povećalo rastojanje između susednih kuća.

Prostorna podela građevine je proizašla iz prelomljene osnove sprata, a različite visine plafona dalje razgraničavaju prostore. Kuhinja, na primer, je projektovana sa niskim plafonom kako bi se evocirala prostorna karakteristika niskih salona koji se javljaju kod tradicionalnih planinskih koliba.

Prostrani dnevni boravak sa dugačkim panoramskim prozorima se prostire na dva sprata, i poseduje otvoreni kamin koji je smešten u najširem mestu u prostoriji.


 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;