Kuća u Hirošimi sa transparentnim omotačem

30.01.2015. | Dezeen

Japanski arhitektonski biro Suppose Design Office je izgradio ovu prelepu porodičnu kuću koja omogućava stanarima da budu što je moguće bliže prirodi.

Kuća u Hirošimi je okružena mirnim rurlanim ambijentom, i poseduje utonule prostorije i providni omotač ispod svog prepoznatljivog ravnog krova.

Njena jedinstvena transparentnost ne samo da omogućava prodor obilatoj količini prirodne svetlosti, već takođe i omogućava stanarima da posmatraju i interaguju sa lokalnom divljači.

Ovaj skromnim japanski dom meri samo 25 metara kvadratnih i posedje transparentne zidove i particije. Dok su spoljašnji zidovi napravljeni od akrilika umesto stakla, i to zbog njegovih visokih izolacionih osobina, zakrivljene unutrašnje particije su napravljene od metalne mreže.

Ovaj jedinstveni providni kvalitet ne samo da pruža obilje prirodne svetlosti, već takođe omogućava stanarima kuće da vide sve šta se dešava oko njih, a takođe i da budu viđeni.

Kao odgovor na providni dizajn, arhitekte su morale da malo podignu kuću na šljunkovitom brdu, kako bi utonuli prostorije unutar kuće radi dobijanja veće privatnosti. Ovo je rezultiralo sa delimično utonulim kupatilom i kuhinjom sa obiljem skladišnog prostora smeštenog ispod poda, kao i sa zamagljenom linijom između nameštaja i poda koji je tipično japanski, ali sa modernim prizvukom.

Zahvaljujući predivnom dizajnu ove kuće, moguće je da „jelen gleda u stanare dok pripremaju obroke“, potvrdile su arhitekte iz biroa Suppose Design Office.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...