Spoj kreativnog dizajna i kontenstualnog pristupa projektovanju

15.12.2014. | Dornob

Jedna je stvar projektovati izvanrednu modernu kuću, a sasvim je druga stvar napraviti da se savremeni modernistički dizajn kao ove jedinstvene kuće uklapa sa manje modernim komšilukom.

Ova kuća je odličan primer građevine izgrađene sa sopstvenim jakim osećajem ličnog identiteta i modernog funkcionalizma koji se takođe uklapa sa okolinom na kontekstualni način.

Gledano iz bukvalno bilo kog ugla, ova kuća ima nešto od modernističke estetike da ponudi, od apstraktnih proreza do asimetričnih fasada. Ipak, ukoliko je posmatrate izdaleka, ili sa širim sočivima, ona bledi u svom okruženju i u potpunosti se uklapa sa sličnim samostojećim objektima iz drugog doba.

Unutar granica kompleksa koji okružuju strukturu, parcela, to jest dvorište je takođe izuzetno moderno uređeno sa repetitivnim drvetom postavljenim u dva tona - što je direktan kontrast vertikalnim zidovima same kuće.

Unutar ove modernističke kuće, bela boja, drvo i beton su dominantni elementi dizajna enterijera, spajajući jednostavnu toplinu i mali obim sa modernim obradama površina.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...