Spoj kreativnog dizajna i kontenstualnog pristupa projektovanju

15.12.2014. | Dornob

Jedna je stvar projektovati izvanrednu modernu kuću, a sasvim je druga stvar napraviti da se savremeni modernistički dizajn kao ove jedinstvene kuće uklapa sa manje modernim komšilukom.

Ova kuća je odličan primer građevine izgrađene sa sopstvenim jakim osećajem ličnog identiteta i modernog funkcionalizma koji se takođe uklapa sa okolinom na kontekstualni način.

Gledano iz bukvalno bilo kog ugla, ova kuća ima nešto od modernističke estetike da ponudi, od apstraktnih proreza do asimetričnih fasada. Ipak, ukoliko je posmatrate izdaleka, ili sa širim sočivima, ona bledi u svom okruženju i u potpunosti se uklapa sa sličnim samostojećim objektima iz drugog doba.

Unutar granica kompleksa koji okružuju strukturu, parcela, to jest dvorište je takođe izuzetno moderno uređeno sa repetitivnim drvetom postavljenim u dva tona - što je direktan kontrast vertikalnim zidovima same kuće.

Unutar ove modernističke kuće, bela boja, drvo i beton su dominantni elementi dizajna enterijera, spajajući jednostavnu toplinu i mali obim sa modernim obradama površina.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...