Spoj kreativnog dizajna i kontenstualnog pristupa projektovanju

15.12.2014. | Dornob

Jedna je stvar projektovati izvanrednu modernu kuću, a sasvim je druga stvar napraviti da se savremeni modernistički dizajn kao ove jedinstvene kuće uklapa sa manje modernim komšilukom.

Ova kuća je odličan primer građevine izgrađene sa sopstvenim jakim osećajem ličnog identiteta i modernog funkcionalizma koji se takođe uklapa sa okolinom na kontekstualni način.

Gledano iz bukvalno bilo kog ugla, ova kuća ima nešto od modernističke estetike da ponudi, od apstraktnih proreza do asimetričnih fasada. Ipak, ukoliko je posmatrate izdaleka, ili sa širim sočivima, ona bledi u svom okruženju i u potpunosti se uklapa sa sličnim samostojećim objektima iz drugog doba.

Unutar granica kompleksa koji okružuju strukturu, parcela, to jest dvorište je takođe izuzetno moderno uređeno sa repetitivnim drvetom postavljenim u dva tona - što je direktan kontrast vertikalnim zidovima same kuće.

Unutar ove modernističke kuće, bela boja, drvo i beton su dominantni elementi dizajna enterijera, spajajući jednostavnu toplinu i mali obim sa modernim obradama površina.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...