INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Ova vanmrežna kuća na kamionu se pretvara u spektakularni magični dvorac

09.12.2014. | Inhabitat

Ova čudna vanmrežna kuća bi izgledala kao obična kuća na točkovima da ne postoje dve kule na vrhu. One se mogu rotirati prema unutra kada je kuća u putnom režimu, ali kada je parkirana, kuća na kamionu se transformiše u maleni magični dvorac.

Vlasnici su je izgradili kao kompaktnu kuću napajanu solarnom energijom koja može sakupljati kišnicu u pokretu, i iako je ona definitivno neobična struktura, mi takođe mislimo da je nekako super.

Tročlana porodica je odlučila da izgradi kuću koja bi odgovarala njihovim aktivnim načinom života i omogućila im da putuju bez potrebe da prave kompromise na kvalitet života. Njihov dvorac-kuća ima lepo izrađene životne i radne prostorije, kuhinju i sve pogodnosti i skladišteni prostor koji su potrebni za udoban život.

Kada je parkirana, kuća se pretvara u zabavnu strukturu koja omogućava porodici da iskusi život u prirodi. Spavaće potkrovlje se izdiže iznad kamiona i stvara prostor za opuštanje.

Kule funkcionišu kao kupatila - levo smešta kompostni toalet, dok su tuš i mala veš-mašina smešteni u drugom kupatilu. Solarni paneli na krovu se koriste za zagrevanje vode, dok rezervoari ispod kamiona služe kao cisterne za kišnicu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;