Kuća mađarske muzike nema ni jednu pravu liniju ili ravnu površinu

03.11.2014. | Inhabitat

Njujorški arhitektonski biro Leeser Architecture je nedavno predstavio njihov predlog inspirisan muzikom za Kuću mađarske muzike u Budimpešti koja nema ni jednu pravu liniju ili ravnu površinu.

Arhitekte su crpele inspiraciju iz Geteovog pojma arhitekture kao zamrznute muzike i osmislile dizajn na osnovu tečnih organskih formi i fleksibilnih prostora za izložbe, instalacije i performanse.

Jedinstveni oblik zgrade treba da posluži kao kulisa za različite događaje i koristi svoje akustične sposobnosti da poveća iskustvo uživanja u muzici. Njen oblik, zasnovan na giroidu - beskonačno povezana trostuko periodična minimalna površina otkrivena od strane Alana Šoena 1970-tih godina - omogućava prodor prirodnog osvetljenja u unutršanje prostorije.

Glavni ulaz je okrenut ka parku i privlači posetioce unutrar preko kontinuirane rampe koja se uvija vertikalno duž strukture. uvučene podne ploče stvaraju niz okruženja koja pružaju posetiocima priliku da posmatraju jedinstveni oblik zgrade.

Moderni amfiteatar leži iza strukture koja služi kao mesto za muzičke manifestacije i performanse na otvorenom. Nekoliko održivih strategija je uključeno u projekat, uključujući i optimizaciju oblika, koji će pomoći u zadržavanju što je više moguće okolne flore i faune.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...