Drveno proširenje kuće od cigala u Belgiji

24.09.2014. | Inhabitat

Arhitekonski biro adn Architectures iz Brisela je projektovao proširenje postojeće kuće u Anderluesu u Belgiji. Biro je obmotao proširenje porodićnog doma sa drvenim letvicama koje čine fasadu i koja se nestašno sukobljava sa originalnim opekarskim zidovima.

Obrnuti krov proširenja privlači poglede na novi deo kuće, koji je projektovan kao alternativa mnogim paviljonskim domovima koji se mogu videti širom Belgije.

Belgijskom stambenom arhitekturom dominiraju paviljonske kuće koje se masovno proizvode, jeftine su i mogu biti brzo izgrađene. Industrijalizacija stanovanja je omogućila mnogim ljudima ispunjenje svojih snova o posedovanju kuće sa baštom i garažom, ali su ti domovi često kompromitovani zbog lošeg kvaliteta u pogledu prostora i integracije u okviru urbanog pejzaža.

Projekat produžetka kuće biroa adn Architectures crpi inspiraciju iz postojećeg objekta i vrši zamenu tradicionalnog kosog krova - međutim, taj razigrani potez invertuje unutrašnji prostor. Drvena fasada novog dela kuće od 24 metara kvadratnih površine se takođe kosi sa zidovima od cigle postojeće kuće.

Enterijeri proširenog dela su ostavljeni jednostavni i smireni, sa prozorima koji pažljivo uokviruju odabrane vidike na okolni pejzaž.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...
Ljubisa 07.04.2021.
Pitanje: da li ce moci da se prijave za ref...