SFSOPLATE-468X60-BANNER

Nameštaj od dasaka sa mahovinom i lišajevima

22.09.2014. | Transmaterial

Mahovina i lišajevi su primitivni organizmi koji rastu na vlažnim mestima, uključujući stenje i drveće. Oni čine najniži sloj šumske vegetacije i opremljeni su sa hlorofilom koji im daje zelenu boju različitog intenziteta.

Italijanska dizajnerska firma Alcarol je dobavila nekoliko stabala iz italijanskih Dolomita i isekla daske koje očuvavaju prirodne ivice sa njihovom prirodnom populacijom biljaka. Ove biljke su ugrađene u smolu koja podseća na vodu koja im je podarila život.

Ova polica za knjige je samonoseća struktura sa ivicama koje imaju ugrađenu mahovinu i lišajeve - prenoseći efekat mahovine koja lebdi u prostoru. Sa ovim neočekivanim kontrastom, ona prikazuje dijalog između pronađenog prirodnog fenomena i prefinjenog objekta izgrađenog od strane čoveka.

Skriveni mehanizam ugrađen u drvo zabravljuje u mestu komade vertikalne metalne šipke - što daje izgled jedne šipke - i pruža stabilnost strukturi. Jednostavna montaža ne zahteva alat, što dodaje na minimalističkoj prirodi ovog drveta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;