Crvena kuća u šumi

05.09.2014. | Inhabitat

Mi smo se u potpunosti zaljubili u Crvenu kuću, projektovanu od strane arhitektonskog biroa Ryall Porter Sheridan, i to ne samo zbog njene upečatljive fasade, već i zbog njenog modernog, a ipak rustičnog dizajna. Svetla i otvorena unutra, ova kuća sa crvenim omotačem unosi malo boje u šumoviti pejzaž u državi Njujork, SAD, bez previše uticanja na svoje prirodno okruženje.

Smeštena pored malog jezera u državi Njujork, upečaljiva Crvena kuća je ukrašena sa kosim krovom koji naglašava njen geometrijski dizajn. Kuća je izgrađena od standardnih materijala i građevinskih tehnika gradnje, a njeni nasumično postavljeni prozori donose prirodnu svetlost u svaki ugao unutrašnjosti. Stepenasto ulazno područje je upotpunjeno sa tremom koji omogućava stanarima da uživaju u pogledima na šumu i jezero.

Prizemlje kuće karakteriše dupla spratna visina i smešta dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju i kupatilo, dok prvi sprat pruža dve dodatne sobe i kupatilo. Ručno izrađene police za knjige iskorišćavaju na najbolji način visinu prozemlja, smeštajući hiljade knjiga u drvenim policama.

Ova crvena kuća je moderno utočište za uživanje u jednostavnom, a ipak udobnom životu u prirodi.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...