Sićušna klinasta koliba za pisca visi na obronku brda u Norveškoj

03.09.2014. | Inhabitat

Pisci koji traže mirno mesto za pisanje će obožavati ovu malu drvenu kolibu projektovanu od strane norveškog arhitektonskog biroa Jarmund/Vigsnæs Arkitekter. Obložena u drvetu, ova geometrijska koliba visi preko litice u pretežno ruralnoj opštini Asker, Norveška. Oštri uglovi piščeve kolibe su uslovljeni granicama lokacije, strmog terena i postavljanja podzemnog gasovoda.

Završena 2008. godine, koliba od 16 metara kvadratnih je podeljena na dva glavna prostora: spoljašnju baštu omeđenu sa tri zida koja služe kao ulazni hol, i unutrašnji životni prostor koji se sastoji od povišene police za knjige, kamina, trouglastog pisaćeg stola i mesta za sedenje. Drveni paneli svetle boje pokrivaju unutrašnjosti ovog minimalističkog prostora; isti drveni materijal je korišćen za izgradnju nameštaja.

Kako bi se ublažila strma padina, koliba je delimično oslonjena na drvene štule. Strateški postavljeni stakleni otvori omogućavaju poglede na okolinu i prodor prirodnog svetla bez ugrožavanja privatnosti korisnika.

Veliki rešetkasti trougaoni element za zaštitu od sunca nalik pergoli štrči iz ugla objekta kako bi zaštitio pisaći sto pisca od jakih sunčevih zraka u prepodnevnim časovima.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...