INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ikea razvila fleksibilne LED pločice

01.09.2014. | Gizmag

Već smo videli da LED osvetljenje može biti inkorporirano u tepihe i tapete. Sada je kompanija Ikea najavila da će koristiti LED u seriji drugih proizvoda u kući. Kompanija je investirala u dizajn LED proizvoda, a prvi od njih je inovativne i fleksibilne LED pločice.

Svetlosne pločice proizvedene od strane kompanije Ikea su tanke, fleksibilne i jeftine. One koriste manje energije nego tradicionalno osvetljenje i traju do 20 puta duže, prema podacima kompanije Ikea. One takođe mogu biti spojene u zavisnosti od toga šta se od njih zahteva.

„Ova tehnologija otvara fantastične mogućnosti za inovativni dizajn koji koristi energetski efikasni LED“, kaže generalni direktor IKEA GreenTech Kristijan Erenborg u saopštenju za medije. „Partnerstvo je jasan strateški potez za IKEA i naš cilj je da učinimo stanovanje održivo pristupačno i atraktivno za milione ljudi.“

LED je ugrađen u tanki i fleksibilni transparentni film sa štampanom površinskom optikom. Površinski šabloni upravljaju sa uniformnosti i uglu svetlosti koja se proizvodi i koja može da se prilagodi u zavinosti od toga šta je potrebno.

Oni mogu biti proizvedeni u različitim bojama i mogu da generišu i do 20.000 lumena svetlosti po kvadratnom metru. Jedna pločica može biti stvorena u bilo kojoj veličini i obliku do jednog metra. Primeri potencijalnog korišćenja uključuje njihovu upotrebu kod nameštaja, lampe bez sijalice ili kao pozadinsko osvetljenje u enterijeru.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;