INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ikea razvila fleksibilne LED pločice

01.09.2014. | Gizmag

Već smo videli da LED osvetljenje može biti inkorporirano u tepihe i tapete. Sada je kompanija Ikea najavila da će koristiti LED u seriji drugih proizvoda u kući. Kompanija je investirala u dizajn LED proizvoda, a prvi od njih je inovativne i fleksibilne LED pločice.

Svetlosne pločice proizvedene od strane kompanije Ikea su tanke, fleksibilne i jeftine. One koriste manje energije nego tradicionalno osvetljenje i traju do 20 puta duže, prema podacima kompanije Ikea. One takođe mogu biti spojene u zavisnosti od toga šta se od njih zahteva.

„Ova tehnologija otvara fantastične mogućnosti za inovativni dizajn koji koristi energetski efikasni LED“, kaže generalni direktor IKEA GreenTech Kristijan Erenborg u saopštenju za medije. „Partnerstvo je jasan strateški potez za IKEA i naš cilj je da učinimo stanovanje održivo pristupačno i atraktivno za milione ljudi.“

LED je ugrađen u tanki i fleksibilni transparentni film sa štampanom površinskom optikom. Površinski šabloni upravljaju sa uniformnosti i uglu svetlosti koja se proizvodi i koja može da se prilagodi u zavinosti od toga šta je potrebno.

Oni mogu biti proizvedeni u različitim bojama i mogu da generišu i do 20.000 lumena svetlosti po kvadratnom metru. Jedna pločica može biti stvorena u bilo kojoj veličini i obliku do jednog metra. Primeri potencijalnog korišćenja uključuje njihovu upotrebu kod nameštaja, lampe bez sijalice ili kao pozadinsko osvetljenje u enterijeru.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;