BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Herzog & de Meuron projektovali novo sedište kompanije AstraZeneca u Kembridžu

25.07.2014. | Gizmag

Projekat novog korporativnog sedišta i istraživačkog centra farmaceutske kompanije AstraZeneca, delo čuvenog arhitektonskog biroa Herzog & de Meuron, je predstavljeno u Kembridžu, Velika Britanija. Objekat će koštati oko 330 miliona funti, a uključivaće visoko-tehnološke istraživačke prostore, kancelarijske i zajedničke prostore koje odlikuje niskoenergetski dizajn.

Arhitektonski dvojac Hercog i de Meuron su projektovali veliki broj vrhunskih arhitektonskih dela, kao što je raskošni neboder Jenga u Njujorku i Nacionalni stadion u Pekingu (ili „Ptičje gnezdo“), na primer (više njihovih dela možete videti ovde). Nedavno predstavljeni projekat, međutim, više podseća na „Kampus u obliku svemirskog broda“, kompanije Apple, koji je trenutno u izgradnji.

Predloženi kampus kompanije AstraZeneca je forme dvospratne petlje koja obuhvata centralno dvorište. Biće moguće hodati neprekidno kroz celu zgradu, koja je projektovana da obezbedi dovoljno mesta za sastanke i istraživanje, kao i da omogući brzo kretanje između tih prostorija.

Zgrada će smeštati transparentne laboratorije kako bi „promovisala vidljivu nauku u sineregetskom okruženju“. Druge laboratorije, razdvojene sa providnim pregradama, će smeštati više visoko-tehnološka istraživanja koje zahtevaju više fokusirano radno okruženje.

 

Pored negovanja okruženja koje je pogodno za komunikaciju i saradnju, kampus će biti izgrađen sa brojnim zelenim aspektima. Prema kompaniji AstraZeneca, kampus će imati niskoenergetsko projektovane laboratorije, zelene krovove i najveću toplotnu pumpu u Evropi. Britanski ekvivalent LEED-a, BREEAM će biti zahtevan za ovaj objekat.

Lokacija kampusa u Kembridžu će omogućiti kompaniji AstraZeneca da iskoristi cenjenu istraživaču i naučnu zajednicu ovog područja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Toza 21.03.2023.
Ja sam čuo da se masovno iseljavaju i proda...
Mirko 21.03.2023.
Interesantno je da niko nije objavio sliku ...
Сретен 21.03.2023.
Ко паркира ауто у подруму!?

;