INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Konverzija stare crkve u moderni poslovni prostor

22.07.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Lundberg Design iz San Franciska je konvertovao staru crkvu u centru grada Palo Altoa, SAD, u savremeni poslovni prostor. Svesni da trebaju da očuvaju istorijski karakter objekta, grupa arhitekata je projektovala dodatni prostor koji je dao enterijeru više razigrani osećaj.

Investitor koji je kupio staru crkvu u Palo Altou je angažovao arhitektonski biro Lundberg Design kako bi ga pretvorio u savremeni poslovni prostor i optimizovao postojeću strukturu.

Projekat se sastojao od dve faze - jedna je uključivala prilagođavanje postojećeg auditorijuma (naosa) za kancelarijske potrebe, dok je druga faza bila fokusirana na reorganizaciju administrativnog krila, koje je bilo previše segmentirano i nije moglo da ispuni današnje uslove za poslovni prostor.

Projektanti su otvorili administrativno krilo tako što su uklonili većinu unutrašnjih zidova, i doveli prirodno svetlo u centru plana vraćanjem starih prozora. Oni su ubacili drugi „plutajući“ nivo u auditorijum, koji je otvorio prostor i učinio da postojeći okulus iznad bude još više izražen.

Uvođenjem drugog nivoa, arhitekte iz biroa Lundberg Design su dodali značajnu kvadraturu celokupnom projektu, ali uz očuvanje ukupnog osećaja prostora koji je nekada imao religijsku namenu. Pored toga, novo dvorište je dodato i ono se savršeno uklapa u postojeću arhitekturu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;