INFONET-468X60-BANNER

„La Luge“ je fleksibilna vikendica smeštena u šumi pored Kvebeka

17.07.2014. | Inhabitat

Smeštena u šumi Kvebeka, kuća La Luge je delo arhitektonskog biroa YH2 Architects i predstavlja fleksibilnu kuću za odmor za porodicu bilo koje veličine.

Predivna drvena kuća može da primi veliki broj gostiju, a može se koristiti i kao više intimno stanište sa kliznim vratima koja dele prostor. Projektovana da se koristi kao utočište tokom hladnih zimskih meseci, kuća La Luge ima privatni spa koji je izolovan u živopisnom pejzažu severne Kanade.

Kuća je projektovana tako da odiše atmosferom zime. Dom je napravljen od dva volumena, tamnog i svetlog, koji se nalaze na različitim nivoima, ali se spajaju u sredini. Svetli volumen je napravljen od kedrovine, hrastovine i orahovine spolja i iznutra. Poseduje prozore pune spratne visine, te mu je enterijer otvoren, prozračan, osvetljen i gostoljubiv.

Tamniji volumen je napravljen od bogatijih, tamnijih drveća i zatvara zadnji deo kuće, protežući se ka dečijoj spavaćoj sobi. Ova soba takođe poseduje prozore pune spratne vsine, kao i ugrađene krevete na sprat napravljene od drveta tamnije nijanse.

Kuća je projektovana da ugosti mnoge goste, ali takođe može da se transformiše tako da se stvori veći dnevni boravak, igralište, pa čak i dodatna gostinjska soba. Staklena zavesa veličine od poda do plafona se otvara ka spoljašnjosti, produžavajući dnevni boravak ka prirodi, ukoliko se kuća koristi tokom letnjih meseci.

Ovaj umirujući, fleksibilni dom nudi vrhunskom mesto za opuštanje u zimskim mesecima; mesto gde gosti mogu da se udobno smeste pored vatre ili da uživaju u znojenju u sauni, kada prave pauzu od igara na snegu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;