Olovka „Scribble Ink“ vam omogućava da crtate sa bilo kojom bojom koju nađete u okolini

28.05.2014. | Gizmag

Ukoliko želite da isprobate boju na koju ste naišli u stvarnom svetu, a zatim je reprodukujete na vašem računaru, to već možete da uradite sa uređajem kao što je SwatchMate Cube. Ponekad, međutim, možda želite samo da uradite neke slobodoručne crteže koristeći takve „uhvaćene boje“. To je upravo ono što vam olovka „Inc color picker pen“ kompanije „Scribble“ omogućava.

„Scribble Ink“ olovka ima (ili će imati) 16-bitni RGB senzor za boje na jednom kraju, koji možete prisloniti listi, cigli, licu osobe ili bilo kojoj površini čiju boju želite da reprodukujete. Integrisani ARM 9 mikropocesor naknadno analizira tu boju i skladišti je. Kada kasnije poželite da nacrtate ili napišete nešto sa tom bojom, olovka je reprodukuje mešanjem mastila iz njenih cijan, magenta, žutog, belog i/ili crnog kertridža koji se mogu ponovno puniti.

Ona je navodno u stanju da reprodukuje preko 16 miliona boja, od kojih 100.000 može da se skladišti na 1GB memorije olovke. Ukoliko želite da koristite ili upravljate sa tim bojama na vašem pametnom telefonu ili računaru, uređaj takođe ima i mikro USB port i blutut 4.0 konekciju. Energija je obezbeđena od strane punjive litijum-jonske baterije.

Za ljude koje vole više tablet ekrane od papira, kompanija takođe planira da proizvode „Scribble Stylus“. Njene specifikacije su vrlo slične kao i kod olovke „Scribble Ink“, mada umesto kertridža sa bojom i vrhom za pisanje, ona će imati kapacitivni gumeni vrh. Informacije o boji će biti prosleđene preko blututa do korisničkog tableta.

Kompanija „Scribble“ planira da prodaje modele „Ink“ po ceni od 149,95 dolara i „Stylus“ po ceni od 79,95 dolara.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


HICAD
HICAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...