INFONET-468X60-BANNER

Kocka „SwatchMate Cube“ omogućava snimanje i reprodukciju boja

08.01.2014. | Gizmag

Da li ste ikada videli nešto dok ste šetali okolo, i pomislili: „To je upravo boja kojom želim da okrečim svoju dnevnu sobu!“? Pa, ako tada imate pri ruci „SwatchMate Cube“ kocku za snimanje boja, možete postupiti prema svojoj misli. Ona vam omogućava da uzmete uzorak boje na koju ste naišli, tako da tačno možete da je reprodukujete u grafičkim programima ili čak i u farbari.

Korišćenje kocke je poprilično jednostavno, a morate samo da je naslonite na obojenu površinu čiju boju želite da kopirate i pritisnete na dugme koje se nalazi na gornjem delu uređaja. Unutrašnji sferni izvor svetlosti osvetljava površinu u kontrolisanom nizu, a reflektovana svetlost se registruje sa integrisanim senzorom za boju.

Nakon nekoliko sekundi, kada se trepćuće crveno svetlo indikatora pretvori u zeleno, taj zadatak je završen. Uređaj će odmah poslati boju do vašeg uparenog iOS ili Android pametnog telefona, ili do programa kao što su Photoshop na obližnjem desktop računaru, mada on može da uskladišti i do 20 boja na svojoj ugrađenoj memoriji.

Ako ga koristite za stvaranje boje za farbanje, aplikacija će vas obavestiti koje kodove za boje možete koristiti, sa bazom boja i farbi nekoliko velikih proizvođača.

Cena ovog interesantnog, i krajnje korisnog uređaja je 85 australijskih dolara. Princip rada uređaja „SwatchMate Cube“ se može videti u video snimku ispod.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

UNIPROM
UNIPROM
BEOGRAD-ZEMUN
www.uniprom.rs

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;