Arhitekta samostalno izgradio prelepi zeleni pustinjski dom za osam godina

27.05.2014. | Inhabitat

Uvek je inspirativno čuti o ljudima koji su izgradili sopstveni dom, ali je retko čuti o osobi koja je uradila sav posao sama. To je upravo ono što je uradio Aron Dinoćenco nakon što je diplomirao na arhitektonskom fakultetu, a osam godina kasnije, kuća „Jackrabbit Wash“ se nalazi između stena i drveća u prelepom nacionalnom parku u Kaliforniji.

Bilo je potrebno punih osam godina da Aron završi izgradnju svog upečatljivog doma od 148 kvadratnih metara površine u pustinji Mohave, jer nije koristio nikakvu pomoć izvođača, podizvođača ili radnika. I njegov trud je vredeo svakog minuta - bar mi to tako mislimo.

Izgrađen prema principima pasivne solarne gradnje, dom se greje i hladi bez KGH sistema. I ona je izuzetno energetski efikasna zbog izolacije i drugih kreativnih intervencija. Unutrašnjost doma je spektakularna.

Obratite pažnju na ploče od škriljca, koje se nalaze spolja i unutra, a koje odaju poštu ovoj veoma posebnoj lokaciji. Mi volimo pustinjsku arhitekturu i Aronov projekat je jedan od najboljih primera koji smo videli.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...