Arhitekta samostalno izgradio prelepi zeleni pustinjski dom za osam godina

27.05.2014. | Inhabitat

Uvek je inspirativno čuti o ljudima koji su izgradili sopstveni dom, ali je retko čuti o osobi koja je uradila sav posao sama. To je upravo ono što je uradio Aron Dinoćenco nakon što je diplomirao na arhitektonskom fakultetu, a osam godina kasnije, kuća „Jackrabbit Wash“ se nalazi između stena i drveća u prelepom nacionalnom parku u Kaliforniji.

Bilo je potrebno punih osam godina da Aron završi izgradnju svog upečatljivog doma od 148 kvadratnih metara površine u pustinji Mohave, jer nije koristio nikakvu pomoć izvođača, podizvođača ili radnika. I njegov trud je vredeo svakog minuta - bar mi to tako mislimo.

Izgrađen prema principima pasivne solarne gradnje, dom se greje i hladi bez KGH sistema. I ona je izuzetno energetski efikasna zbog izolacije i drugih kreativnih intervencija. Unutrašnjost doma je spektakularna.

Obratite pažnju na ploče od škriljca, koje se nalaze spolja i unutra, a koje odaju poštu ovoj veoma posebnoj lokaciji. Mi volimo pustinjsku arhitekturu i Aronov projekat je jedan od najboljih primera koji smo videli.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...