PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Arhitekta samostalno izgradio prelepi zeleni pustinjski dom za osam godina

27.05.2014. | Inhabitat

Uvek je inspirativno čuti o ljudima koji su izgradili sopstveni dom, ali je retko čuti o osobi koja je uradila sav posao sama. To je upravo ono što je uradio Aron Dinoćenco nakon što je diplomirao na arhitektonskom fakultetu, a osam godina kasnije, kuća „Jackrabbit Wash“ se nalazi između stena i drveća u prelepom nacionalnom parku u Kaliforniji.

Bilo je potrebno punih osam godina da Aron završi izgradnju svog upečatljivog doma od 148 kvadratnih metara površine u pustinji Mohave, jer nije koristio nikakvu pomoć izvođača, podizvođača ili radnika. I njegov trud je vredeo svakog minuta - bar mi to tako mislimo.

Izgrađen prema principima pasivne solarne gradnje, dom se greje i hladi bez KGH sistema. I ona je izuzetno energetski efikasna zbog izolacije i drugih kreativnih intervencija. Unutrašnjost doma je spektakularna.

Obratite pažnju na ploče od škriljca, koje se nalaze spolja i unutra, a koje odaju poštu ovoj veoma posebnoj lokaciji. Mi volimo pustinjsku arhitekturu i Aronov projekat je jedan od najboljih primera koji smo videli.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;