INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Herzog & de Meuron renovirali predivni Društveni centar i gimnaziju u Brazilu sa panelima nalik perajima

23.05.2014. | Inhabitat

Švajcarski arhitektonski biro Herzog & de Meuron su predstavili svoj najnoviji projekat neverovatnog Društvenog centra i gimnazije koja se nalazi u Natalu u Brazilu. Velika gimnazija je prva faza ambicioznog plana rekonstrukcije okruga Mãe Luiza, koji će pružiti više prostora za zajednicu i obilje uslužnih delatnosti za lokalno stanovništvo. Plan regeneracije, predvođen švajcarskim arhitektama i Socijalnim centrom, će iskoristiti postojeće društvene prostore za stvaranje niza novih zgrada.

U cilju održavanja postojećeg karaktera susedstva, arhitekte su se fokusirale na proširenje i redefinisanje originalnog prostora društvenog centra Arena do Morro uz dodavanje nekih novih karakteristika. Postojeća geometrija je očuvana pošto je tim okružio postojeći prostor sa valovitim betonskim obodom i velikim zabatnim krovom.

Aluminijumski krov prekriva celu površinu, štiteći prostor od kiše uz omogućavanje optimalne sunčeve svetlosti i cirkulacije vazduha u centru, što zajedno dovodi do smanjenja troškova energije. Istureni krovni paneli, kao i zakrivljena orijentacija oboda pružaju različite nivoe transparentnosti.

Iako je arena sa kapacitetom od 420 sedišta srce nedavno završenog projekta, projekat takođe ima niz individualnih višenamenskih prostora, svlačionice, kao i veliku terasu sa prelepim pogledima na okean.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;