INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Herzog i de Meuron predstavili prelepu zgradu kompanije Helvetia u Švajcarskoj

07.05.2014. | Inhabitat

Švajcarski arhitektonski biro Herzog & de Meuron su predstavili planove za četvrto proširenje sedište kompanije Helvetia u švajcarskom gradu Sent Galenu. Projekat, koji je će početi da se gradi krajem ove godine, biće poslednje proširenje kompleksa Helvetia u obliku krsta. Herzog i de Meuron su projektovali glavnu zgradu 1989. godine i uspešno završili još tri proširenja između 2002. i 2004. godine.

Četvrto proširenje će završiti zapadni deo postojećeg kompleksa, stvarajući više funkcionalno i efikasnije okruženje za zaposlene. Po završetku, zapadna zgrada će uokviriti niz od četiri dvorišta, naglašavajući javni zeleni prostor između zgrada. Novo zapadno krilo će smeštati oko 130 zaposlenih osiguravajuće kompanije i, pored dodatnih kancelarija, smeštaće istaknuti ulazni deo sa kafićem i raznim konferencijskim salama. Postojeći ugostiteljski prostor će takođe biti renoviran i proširen tokom projekta.

Pjer de Meuron, partner u birou Herzog & de Meuron, opisuje završnu fazu tekućeg projekta: „Četvrto i poslednje proširenje stvara upečatljiv ulaz za kafićem, salama za sastanke i kancelarijama. Poslednjih godina, četiri nove, različito oblikovane struktrure su usidrene na zgradu u obliku krsta sa centralnim otvorenim stepeništima. Ovo je rezultiralo sa četiri dvorišna prostora nalik baštama koja integrišu prirodu u kancelarijske prostore. Uniformisana fasada sva četiri proširenja daje jedinsvenost celokupnom kompleksu.“

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;