IZOLACIJA-468X60-BANNER

Ovako će izgledati „organski gradovi“ u UAE

26.02.2014. | Croenergo

Projekt „Organic cities“ (Organski gradovi) koji je za Ujedinjene Arapske Emirate osmislio arhitektonski studio Luca Curci kao evoluciju savremenog velegrada pruža nam uvid u mogući razvoj novih projekata urbanog života.

Šema predloženog projekta prikazuje mogući izgled dinamičnog kulturnog središta kao prostora okupljanja, interakcije i socijalizacije zajednice. Arhitektura je oblikovana na način da novi oblici postaju deo urbanog okruženja, te samim tim i svojevrsni orijentir u prostoru ove dinamične regije.

Organski gradovi otvaraju niz novih mogućnosti stanovanja, kancelarijskih prostora i trgovina, ali i stvaranje različitih prostora za rekreaciju. Glavni plan projekta napravljen je na način da omogućuje fleksibilnost i prilagodljivost kroz vreme, a svaka pojedinačna zgrada u potpunosti je prilagođena potrebama modernog stanovanja i poslovanja.

Projekt je podeljen u dva glavna dela, a to su pet futurističkih građevina na kopnu, kao i pet polumeseca na veštačkim ostrvima u moru. Sve kopnene i „ostrvske“ građevine povezane su mostovima i parkovima. Manje zgrade su namenjene za stanovanje, dok su polumeseci zamišljeni kao kombinacija hotela i apartmanskih naselja.

Projekt „Organic cities“ bi trebao osigurati dovoljno stambenih jedinica za smještaj 150 hiljada ljudi, dok bi više od 50 odsto ukupne površine projekta činili parkovi i druge otvorene zelene površine.

Fotografije: Luca Curci Architects

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;