INFONET-468X60-BANNER

Kamena kuća bračnog para Dulitl u Mohave pustinji

07.02.2014. | Inhabitat

Kalifornijska pustinja Mohave krije neotkriveni arhitektonski dragulj - luksuznu kamenu kuću koja izgleda kao da je napravljena za modernog negativca iz sage filmova o Džejms Bondu. Organski arhitekta Kendrik Bangz Kelog (Kendrick Bangs Kellogg) je projektovao ovu kuću za umetnicu Bev Dulitl i njenog muža Džeja, koji sada ovu kuću prodaju za tri miliona dolara.

Kuća je izgrađena 1993. godine, ali je dizajner enterijera Džon Vugrin proveo još dodatnih pet godina na završetku enterijera. To je vanzemljski prostor napravljen od betona, čelika i stakla, smešten u stenovitom brdu u Mohave pustinji. Izgradnja kuće je započeta 1988. godine, dve godine nakon što se par prvi put sastao sa arhitektom Kelogom.

Njeni teški zidovi i rebrasta struktura čini da kuća izgleda kao robusno sklonište tokom pustinjskih oluja. To je prostor površine od 431 metar kvadratni sa 26 stubova koji se lepezasto šire ka krovnoj konstrukciji i formiraju linije krova nalik krilima. Njena čvrstoća je uspešno testirana još 1992. godine za vreme zemljotresa Landers.

Tokom izgradnje par Dulitl je živeo u obližnjem domu i na kraju se uselio u kuću početkom 2000. godine. Međutim, danas bračni par želi da živi malo skromnijim i jednostavnijim životom, što je razlog zašto su se odlučili na prodaju kuće.

Prelepi dom bračnog para Dulitl je jedan od mnogih luksuznih nekretnina koje se trenutno nalaze na tržištu nekretnina u dolini Koačela u pustinji Mohave, koja je preplavljena sa kućama slavnih ljudi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;