Kamena kuća bračnog para Dulitl u Mohave pustinji

07.02.2014. | Inhabitat

Kalifornijska pustinja Mohave krije neotkriveni arhitektonski dragulj - luksuznu kamenu kuću koja izgleda kao da je napravljena za modernog negativca iz sage filmova o Džejms Bondu. Organski arhitekta Kendrik Bangz Kelog (Kendrick Bangs Kellogg) je projektovao ovu kuću za umetnicu Bev Dulitl i njenog muža Džeja, koji sada ovu kuću prodaju za tri miliona dolara.

Kuća je izgrađena 1993. godine, ali je dizajner enterijera Džon Vugrin proveo još dodatnih pet godina na završetku enterijera. To je vanzemljski prostor napravljen od betona, čelika i stakla, smešten u stenovitom brdu u Mohave pustinji. Izgradnja kuće je započeta 1988. godine, dve godine nakon što se par prvi put sastao sa arhitektom Kelogom.

Njeni teški zidovi i rebrasta struktura čini da kuća izgleda kao robusno sklonište tokom pustinjskih oluja. To je prostor površine od 431 metar kvadratni sa 26 stubova koji se lepezasto šire ka krovnoj konstrukciji i formiraju linije krova nalik krilima. Njena čvrstoća je uspešno testirana još 1992. godine za vreme zemljotresa Landers.

Tokom izgradnje par Dulitl je živeo u obližnjem domu i na kraju se uselio u kuću početkom 2000. godine. Međutim, danas bračni par želi da živi malo skromnijim i jednostavnijim životom, što je razlog zašto su se odlučili na prodaju kuće.

Prelepi dom bračnog para Dulitl je jedan od mnogih luksuznih nekretnina koje se trenutno nalaze na tržištu nekretnina u dolini Koačela u pustinji Mohave, koja je preplavljena sa kućama slavnih ljudi.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !
novosadjanin 02.11.2020.
Gospodine Nenade, slazem se u celini Vaseg ...