Biro BIG projektovao saćasti stambeni blok za Bahame

29.01.2014. | Dezeen

Arhitektonski biro BIG je predstavio predlog za stambeni blok na Bahamima koga karakteriše saćasta fasada gde svaki balkon sadrži bazen za plivanje. Biro BIG, predvođen danskim arhitektom Bjarkeom Ingelsom, projektuje osmospratnu stambenu zgradu za lokaciju na južnoj obali ostrva Nju Providens, i ona će postati najviša zgrada u tom kraju.

Fasada u obliku saća će formirati južnu stranu zgrade. Šestougaonici će uramljivati balkone koji pripadaju svakom od stanova, i koji će sadržati uronjene bazene sa providnim staklenim balustradama koji su okrenuti direktno ka marini.

„Naš projekat je predvođen nastojanjem da maksimiiramo uživanje u oblinim prirodnim kvalitetima ovog područja Bahama: pejzaž, sunce i more“, rekao je arhitekta Ingels. „Saćasta fasada funkcionalno pridržava bazene, i zahvaljujući obliku fasade, oni su uronjeni u pod terasa i pružaju spektakularne poglede ka horizontu uz pružanje privatnosti svakog stana.“

Nazvana „Albany Marina Residences“, ali takođe poznata kao „Honeycomb“ (saće), zgrada će biti završena kao saradnja između biroa BIG i manjih firmi HKS Architects i Michael Diggiss Architects. Ona će se pridružiti još trima novim zgradama koje su predložene za to područje.

Šestougaoni obrazac će se nastaviti dole ka susednom trgu u obliku popločanja, a takođe će obezbediti okvir za mekano uređenje pejzaža u obliku oblasti za sedenje i otvorenog bazena. „Vukući inspiraciju iz svoje priobalne lokacije, šestougaoni dizajn evocira prirodnu geometriju koja se može naći u pojedinim koralnim formacijama ili kod saća“, rekao je Ingels.

Maloprodajni prostori će se nalaziti u okviru prizemlja, zajedno uz ulazni lobi koji će voditi do ulaza u svaki od apartmana.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !
novosadjanin 02.11.2020.
Gospodine Nenade, slazem se u celini Vaseg ...