PRIJAVA-468X60-BANNER

ModCubes: Lego kocke modularnog nameštaja

16.01.2014. | Gizmag

Modularni nameštaj - to jest, nameštaj koji može da se prilagodi promenljivim potrebama - postaje sve češći koncept. Jedna kompanija se vratila na osnove i projektovala graditeljske blokove za širok dijapazon modularnog nameštaja. Ovi blokovi se nazivaju ModCubes, i kada se kombinuju zajedno formiraju komade nameštaja poznate kao ModRoomz. Reč LEGO se ne pominje nigde, ali danska kompanija koja proizvodi igračke zaslužuje bar malo zahvalnosti.

Svaki osnovni ModCube je kvadratna drvena kocka zatvorena na pet strana i otvorena na jednoj strani. Na vrhu i dnu svake kocke su četiri udubljena, koja kada se kombinuju sa umetnutim diskovima, mogu da se koriste da se kocke slažu bezbedno. ModCubes takođe mogu biti prilagođene u ormane, police ili fioke, u zavisnosti od individualnih potreba korisnika.

Ideja je da će ove kocke činiti osnovu potrebe za nameštajem neke porodice, bez obzira na to što se dešava u životu. Skup kocki stoga može otpočeti kao baza za krevetac za bebu, a zatim prilagođen u krevet, dok se na kraju može adaptirati u orman.

Koncept ModRoomz se trenutno finansira putem javne kampanje. Tim koji stoji iza koncepta planira da otpočne sa malom proizvodnjom lokalno, pre nego što se proširi širom SAD i dalje. Cene za sada variraju od 250 dolara za pet kocki ModCubes, pa sve do 11.000 dolara za prilagođeni MedRoomz dizajn.

Video snimak ispod pokazuje kako ModCubes kocke mogu da se preurede tokom godina kako bi se formirali veoma različiti i odvojeni komadi nameštaja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


DELIGHT-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;