Švajcarski multifunkcionalni drveni nameštaj

13.11.2013. | Dezeen

Kombinovano stepenište i polica za knjige je jedan od nekoliko multifunkcionalnih drvenih komada nameštaja koji je švajcarski studio za dizajn Big-Game inkorporirao u dva apartmana u Švajcarskoj koja su u potpunosti bela.

Studio za dizajn Big-Game je angažovan od strane švajcarskog arhitekte Gijoma Burija (Guillaume Burri) kako bi uradio projekat renoviranja unutrašnjosti bivše fabrike stakla i cigle u selu Eklepens, u blizini Ženevskog jezera.

Fabrika je podeljena na dva stana koja se iznajmljuju, a kutijaste jedinice su dizajnirane tako da optimiziraju prostor unutar kompaktnih enterijera. „Ideja je bila da se stvori nameštaj koji bi obuhvatio najviše funkcija koje su neophodne u životnom prostoru: stepenice, skladištenje, kuhinja, itd.“, rekli su dizajneri.

Nauljeni drveni paneli sa jakim i izraženim godovima su korišćeni za izgradnju instalacija, koje dodaju na toplini i teksturalnom interesu enterijeru koji je inače minimalistički prostor obojen u belu boju.

U kuhinji jedno stana, kuhinjski aparati i elementi su ugrađeni u veliki drveni volumen, dok je prostor ispod stepeništa geometrijski podeljen u police. Prozor sa drvenim ramom je pozicioniran iznad stola koji obuhvata zid spavaće sobe iznad, pružajući pogled sve do dnevne sobe.

Sto u jednoj od manjih spavaćih soba je okružen policama, a drveni paneli nastavljaju i oko ivice vrata. Nameštaj je proizveden od strane firme Wood Concept iz Lozane.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !