Mirage hotel u Abu Dabiju

28.08.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Mirage hotel u Abu Dabiju je uopšteno gledajući podeljen na tri zgrade. Prva je stambeni hotel koji gleda na grad, druga je marina hotel koji gleda na veštačku obalu, a treća zgrada je pristanište i klub koji su smeštenu u unutrašnjoj uvali. Luk koji povezuje dva hotela sadrži luksuzni predsednički apartman, a ispod njega se nalazi pasarela koja povezuje zgrade sa vidikovcem.

Ispred veštačke plaže se nalaze plutajući apartmani od stakla, prvi takve vrste na svetu. Ovi plutajući apartmani mogu biti spojeni zajedno kako bi stvorili jedinice različitih veličina, a u zavisnosti od potreba gostiju. Zbog sigurnosnih razloga plutajući apartmani će biti postavljeni sa automatskim sistemom koji će održavati apartmane na bezbednoj udaljenosti od plaže.

Oblik delfina je primenjen kao masovni motiv objekta. Specijalni reflektujući materijal je korišćen kako bi se stvorila iluzija para delfina koji se kupaju, a ona može biti viđena iz aviona koji sleću i odleću sa međunarodnog aerodroma u Abu Dabiju.

Bliski istok je područje gde manjka vode, a u obilju su ogromna pustinjska prostranstva. Iz tih razloga su arhitekte iz južnokorejskog biroa KA3 projektovale ovaj hotel tako da bude energetski efikasan, korišćenjem sistema solarnih panela, sistema sakupljanja i prečišćavanja vode, kao i korišćenjm temperaturnih promena za prirodno hlađenje zgrade.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...