INFONET-468X60-BANNER

Klinasta kuća na litici

13.08.2013. | Dezeen

Ova blistavo bela kuća u obliku klina, delo arhitektonskog biroa Fran Silvestre Arquitectos, izbija iz litica koja se nalazi iza nje u dolini grada Ajora, blizi Valensije u Španiji. Krov pod nagibom odražava nagib okolnog terena, stvarajući trouglasta uzvišenja na stranama ove trospratne zgrade.

Veliki paneli klize preko prozora na prednjoj strani kuće kako bi očuvali privatnost u spavaćim sobama na srednjem spratu, a služe i kao zaštita od vrelog letnjeg sunca u Španiji.

Unutrašnji prostor je podeljen od strane praznine u volumenu koja je jezgro komunikacija i koje seče kuću parapeleno sa dispozicijom planine. U prizemlju se nalaze garaža i podrum, a dva sprata iznad imaju četiri sobe ukupno. Dve od njih, sobe na srednjem nivou su otvorene ka privatnoj ulici, a druge dve koje se nalaze na gornjem nivou nadgledaju dolinu Ajore.

Gornji sprat je takođe dva puta veći od spratova ispod i sadrži treću spavaću sobu, kao i dnevnu sobu koja se otvara ka privatnom dvorištu okrenutom ka litici planine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;