INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prva kuća od transportnih kontejnera u Kanadi

26.06.2013. | Jetson Green

Stambeni dizajner, Kit Djui (Deith Dewey), dizajnirao je zgradu koja se smatra da je prva kontejnerska zgrada u Kanadi: kuću u kojoj živi sa suprugom i ćerkom u Viktoriji, glavnom gradu Britanske Kolumbije. Izgrađen na parceli 12,8 sa 12,2 metara, dom se sastoji od 185,8 metara kvadratnih životnog prostora, a izgrađen je od osam transportnih kontejnera koji su modifikovani da sadrže prozore, vrata i „pravi krov“.

Djui je bio inspirisan da izgradi kuću, koju on zove „Zigloo Domestique“, pohađajući program dizajna zaštite životne sredine na Ontarijo koledžu za umetnost i dizajn. Kuća ima tri spavaće sobe i dva kupatila, spoljašnje stepenište, a njenom izgradnjom je spašeno procenjenih 70 drveća.

Na donjem spratu nalazi se kupatilo, soba za rekreaciju koja može biti korišćena kao spavaća soba i mehanička soba. Glavni spratni raspored je otvoren, cirkulativni prostor, dok gornji sprat sadrži glavnu spavaću sobu, kupatilo i gostinsku sobu koja se može koristiti i kao radna.

Djuieva dizajnerska firma, Zigloo, radi na dodatnim projektima sa transportnim kontejnerima koji su u različitim fazama između koncepta i izgradnje.

Naselje CargoSpace u Devonu, Alberta, će biti izgrađena korišćenjem 2.000 transportnih kontejnera sa stvaranje kuća i jedinica za stanovaje, prodajnog prostora, kancelarija, hotela i zajedničkih oblasti. Održive funkcije će uključivati solarnu toplu vodu, fotonaponske panele, prerađivanje sive vode, kao i zeleni krovni sistem.

Eco-Cargo stambena jedinica u okviru naselja CargoSpace površine je od 75 metara kvadratnih, i pravi se od dva kontejnera u kojima se nalazi dve spavaće sobe, jedno kupatilo, dnevna soba, kuhinja, trpezarija, zeleni krov i fotonaponski sistem. Koncept projekti su dostupni za kupovinu za 200 dolara.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;