INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prva kuća od transportnih kontejnera u Kanadi

26.06.2013. | Jetson Green

Stambeni dizajner, Kit Djui (Deith Dewey), dizajnirao je zgradu koja se smatra da je prva kontejnerska zgrada u Kanadi: kuću u kojoj živi sa suprugom i ćerkom u Viktoriji, glavnom gradu Britanske Kolumbije. Izgrađen na parceli 12,8 sa 12,2 metara, dom se sastoji od 185,8 metara kvadratnih životnog prostora, a izgrađen je od osam transportnih kontejnera koji su modifikovani da sadrže prozore, vrata i „pravi krov“.

Djui je bio inspirisan da izgradi kuću, koju on zove „Zigloo Domestique“, pohađajući program dizajna zaštite životne sredine na Ontarijo koledžu za umetnost i dizajn. Kuća ima tri spavaće sobe i dva kupatila, spoljašnje stepenište, a njenom izgradnjom je spašeno procenjenih 70 drveća.

Na donjem spratu nalazi se kupatilo, soba za rekreaciju koja može biti korišćena kao spavaća soba i mehanička soba. Glavni spratni raspored je otvoren, cirkulativni prostor, dok gornji sprat sadrži glavnu spavaću sobu, kupatilo i gostinsku sobu koja se može koristiti i kao radna.

Djuieva dizajnerska firma, Zigloo, radi na dodatnim projektima sa transportnim kontejnerima koji su u različitim fazama između koncepta i izgradnje.

Naselje CargoSpace u Devonu, Alberta, će biti izgrađena korišćenjem 2.000 transportnih kontejnera sa stvaranje kuća i jedinica za stanovaje, prodajnog prostora, kancelarija, hotela i zajedničkih oblasti. Održive funkcije će uključivati solarnu toplu vodu, fotonaponske panele, prerađivanje sive vode, kao i zeleni krovni sistem.

Eco-Cargo stambena jedinica u okviru naselja CargoSpace površine je od 75 metara kvadratnih, i pravi se od dva kontejnera u kojima se nalazi dve spavaće sobe, jedno kupatilo, dnevna soba, kuhinja, trpezarija, zeleni krov i fotonaponski sistem. Koncept projekti su dostupni za kupovinu za 200 dolara.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;