Fasada od ogromnih betonskih cevi

18.06.2013. | Gizmag

Nedavno renovirani hotel Prahran, koji se nalazi u Melburnu, Australija, ne treba mešati sa hotelom Tube u Meksiku. Iako oba hotela odlikuje upotreba ogromnih betonskih cevi u njihovoj arhitekturi, Prahran hotel nije zapravo hotel, već pab. A ako se pitate zašto se zove hotel, pa, to je samo australijski termin za pab.

Lokalni arhitektonski biro Techne je angažovan da ponovo zamisli fasadu i koncept zajedničkih prostorija u pabu. Projekat je uključivao rušenje starih pridruženih objekata, u korist dramatične dvospratne zgrade sa centralnim dvorištem.

Nedavno završeni radovi na renoviranju uključuju kreativno korišćenje 17 odvodnih betonskih cevi u fasadi strukture, enterijeru bašte i trpezarijskim separeima. Uključivanje cevi ne samo da daje pabu dramatičan i savremeni izgled, već i nudi osećaj zaštite i intimnosti kroz prozore nalik brodskim koji pružaju odličnu preglednost okoliša i intimno iskustvo unutar paba.

Enterijer paba pruža otvoreno dvorište glazirano čelikom sa lebdećim baštenskim lejama od betonskih cevi i betonskim zidom prepunim sa visećim biljkama. Enterijer nalik fabrici je ublažen sa drvenim finišima kao što su drvene obloge betonskih cevi na separeima, stolovima i centralnim podovima, koji su svi napravljeni od reciklirane gume. Uslužni bar karakteriše niz recikliranih šarenih cevovoda i elegenatnih visećih lampi od livenog betona.

 

Tokom dana, fasada od cevi ispunjava unutrašnji prostor sa obiljem prirodne svetlosti, što prostor čini odličnim za ručavanje ili druženje, istovremeno obezbeđujući da se prostor paba izdvaja od tipičnih sumornih i tamnih pabova na koje smo navikli.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...