Gradi se bazen od 800 metara u japanskom kanalu

27.05.2013. | Gizmag

Planovi su u toku da se izgradi bazen od 800 metara u Dotonbori kanalu u Osaki, Japan, navodi se u izveštaju u Japan Tajmsu prošle srede. Ako se otvori, kako je planirano sredinom 2015. godine, on će navodno postati najveći otvoreni bazen na svetu (mada, ovo je gotovo sigurno pogrešno, jer je najveći bazen na svetu onaj u hotelu San Alfonso Del Mar u Čileu).

Ovaj projekat podseća na plan biroa YN Studio da uvede traku za plivanje, nazvanu LidoLine, u londonskom kanalu Regent. Ideja je da se ubaci rezervoar širine 12 metara u kanal, i da se napuni sa tretiranom vodom iz gradskog vodovoda, umesto da se koristi filtrirana voda iz kanala.

Prema pisanju Tajmsa, plan, koji postoji već godinama, kaže se da je ideja Tačija Sakaija, bivšeg direktora Agencije za ekonomsko planiranje. Bazen će biti dodatni podsticaj za već postojeća nastojanja džentrifikacije Dotonobri okruga, za koji novinar Tajmsa Erik Džonston kaže da prolazi kroz renvoiranje u poslednjih 10 godina.

Privatna kompanija Dotonbori River Poolside Avenue je osnovana u aprilu ove godine kako bi realizovala projekat, za koji se procenjuje da će koštati 3 milijarde jena (oko 490 miliona američkih dolara). Navodno, projekat neće biti finansiran iz javnih fondova.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...