INFONET-468X60-BANNER

Moderna drvena vila smeštena iznad stena

30.04.2013. | WAN

Vlasnik nedavno završenog ekoturističkog letovališta Batu Batu na Malaziji zahtevao je vilu od arhitektosnkog biroa Y architects koja će biti izgrađena iznad stena između postojeće vegetacije koja gleda na Južno kinesko more.

Ova ostrvska lokacija je bila vijetnamski izbeglički kamp 1970-ih godina, i zbog te činjenice ima dosta raščišćenog prostora koji je otet od prirode. Od tada, ona je bila popularna lokacija za snimanje evropskih rijaliti emisija. Ova vila je podignuta sa minimalnim uklanjanjem vegetacije. Meštani sa okolnih ostrva su bili angažovani da sprovedu izgradnju ove vile.

Osnovni građevinski materijal jeste drvo bora koja je isečeno na meru i obrađeno pre nego što je prebačeno na ostrvo. Drvena konstrukcija je obložena sa modularnim panelima od bora i pokrivena sa belian šindrom. Krovna površina je velika i ima veoma velike nadstrešnice. Prepusti su podržati sa drvenim podupiračima.

Skoro kao kišobran, on pruža sklonište od monsunskih kiša i jakog popodnevnog sunca. Projektova sa reduktivnom paletom boja, detaljnost vile je namerno jednostavna i praktična zarad lake izgradnje. Topla voda u vili je obezbeđena putem fotonaponske energije. Podignuta iznad zemlje i smeštena među drvećem, vila je savršeni simbol tradicionalne vernakularne tropske zgrade.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;