IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuntsevo plaza u Moskvi

06.02.2013. | WAN

Kuntsevo je napredni deo Moskve koji je istorijski bio raj za kreativne umove, uključujući realističnog slikara Vasilija Perova i romansijera i dramskog pisca Ivana Turgenjeva. Ova koncentracije kreativne energije je bila polazna tačka za novi projekat mešovite namene američkog arhitektonskog biroa Jerde Partnership u ovom delu Moskve.

Projekat Kuntsevo plaza će biti otvoreno na proleće 2014. godine, i on predstavlja spajanje javnih površina i privatnih stanova, prošivenih zajedno sa fluidnim uličnim vezama. Jednom kada bude završen, projekat će zauzimati čitav gradski blok sa nizom geometrijskih objekata koji su animirani sa svetlim bojama (za koje je rečeno da su inspirisani ruskim avangardnim umetničkim pokretom) i digitalnim ekranima.

Direktor biroa Jerde Partnership, Dejvid Rodžers (David Rogers), objašnjava: „Projektovali smo Kuntsevo plazu sa namerom da donesemo obnovljenu energiju u Moskvi - gradu već bogate kulture i istorije - sa ciljem da udahnemo novi život u njega. Razvoj ove veličine, programske mešavine i savremenog stila projektovanja nikada ranije nije viđen u Rusiji.“

Kompleks će imati maloprodajno, zabavno i kulturno jezgro, sa dva rezidencijalna tornja sa zelenim terasama, i jednu poslovnu zgradu vrshunske klase. Mreža prolaza se proteže kroz ceo blok nalik delti reke pre povezivanja na glavni put. Veze sa tranzitnim linijama se mogu naći na velikom trgu, i one omogućavaju olakšan pristup plazi kako za stanovnike, tako i za turiste.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;