Foster završava prvi projekat u Latinskoj Americi

30.01.2013. | WAN

Feana okrug u Argentini je sada dom prvom završenom projektu arhitektonskog biroa Foster + Partners u Latinskoj Americi. Okrug, koji je u vlasništvu Faena grupe, je poprište arhitektonske borbe uključujući dizajnera Filipa Starka (Philippe Starck) čiji Faena Hotel obuhvata veliki broj recikliranih silosa, kao i Faena umetnički centar od Majka Mekkormaka (Mike McCormack) i arhitekata iz kompanije Faena Group koji je evoluirao od starog mlina.

Govoreći o nedavnom završetku novog stambenog dodatka okrugu, Alan Faena iz Faena grupe objašnjava: „Mi smo pozvali Fostera, jednog od najprestižnijih svetskih arhitekata, da svoju viziju podeli sa nama. Faena okrug je inspirisan željom za redefinisanje pojma 'stana' i 'staništa', i zamišljen je kao umetničko delo koje se konstantno razvija, jedinstveno mesto koje nudi alternativni životni stil - onaj koji je različit, bogat, angažovajući. Želimo da redefinišemo način na koji živimo u gradovima, kombinujući kulturu, zelene prostore i arhitekturu. Želimo da utičemo na razvitak veće opšte svesti.“

U nastojanju da „poboljša imidž Argentine na globalnom nivou“, arhitektonski biro Foster + Partners je projektovao stambenu zgradu koja spaja unutrašnje i spoljašnje prostore sa dvorištima duple visine, pokretnim žaluzinama i bronzanim kliznim prozorima koji podstiču korišćenje prirodne ventilacije i kontrolu osenčenja u zavisnosti od vremenskih uslova.

„Alef je zgrada koja je rođena iz ovog okruženja. Od tradicionalnih kuća Buenos Airesa, koje koriste klimu kako bi kombinovale život na otvorenom sa onim unutra, do industrijskog arhitektonskog nasleđa okruga Puerto Madero, Alef stvara predivni novi životni ambijent koji je jedinstven u Faena okrugu“, kaže Brendon Hav (Brendon Haw), viši partner u birou Foster + Partners.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...