INFONET-468X60-BANNER

Nova upravna zgrada Raiffeisen banke na Novom Beogradu

31.08.2012. | E-kapija

Nakon jedanaest godina poslovanja u Srbiji, Raiffeisen banka otvorila je novoizgrađenu upravnu zgradu 30. avgusta 2012. godine, prvu u sopstvenom vlasništvu u Srbiji, a vrednost investicije je 40 miliona evra, saopštila je juče ta banka.

Takvim potezom banka je pokazala jasnu opredeljenost da nastavi sa razvojem svog poslovanja na ovom tržištu, saopštio je Raiffeisen.

Nova upravna zgrada smeštena je na veoma atraktivnoj poslovnoj lokaciji - u Bloku 66a u Novom Beogradu. Locirana između kompleksa "Airport City" i naselja "Belville", poslovna sedmospratnica nalazi se u neposrednoj blizini budućeg glavnog magistralnog prstena, odnosno novog mosta koji taj deo grada spaja sa Adom Ciganlijom. Površina objekta iznosi oko 18.370 kvadratnih metara, a u njemu će raditi oko 1.000 zaposlenih.

Svi na jednom mestu za bolju poziciju na tržištu

Izgradnjom nove upravne zgrade u glavnom gradu Srbije, Raiffeisen objedinjuje sve upravne i prateće službe banke i nada se da će na taj način stvoriti dobru osnovu za nastavak i dalji razvoj svog poslovanja u Srbiji.

Osim službi banke, u zgradi će biti smeštene i ćerke-kompanije - "Raiffeisen Leasing", "Raiffeisen Rent", "Raiffeisen Future", "Raiffeisen Invest" i "Raiffeisen Investment".

- Odluka o izgradnji upravne zgrade ima za cilj još bolje pozicioniranje banke, kao pripremu za dalji razvoj poslovanja. Ovom investicijom Raiffeisen banka želi da pošalje jasan signal da srpsko tržište ostaje vrlo važno i interesantno, te da je svakako vredno dugoročnog ulaganja - istakao je predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke Oliver Roegl.

Poslovna zgrada, čiji je glavni izvođač radova domaća kompanija, koncipirana je kao moderan poslovni objekat, projektovan u skladu sa savremenim trendovima u arhitekturi. Za autora idejnog rešenja Raiffeisen banka i "Raiffeisen Property Management" iz Beča, koji rukovode projektom, odabrali su bečki biro KUB, odnosno arhitektu Andreasa Bremhorsta. Partner na izradi glavnog projekta bio je projektni biro "Beging" iz Beograda, dok je za nadzor i rukovođenje izgradnjom bila angažovana firma "Mace".

- "Raiffeisen International" ima više poslovnih objekata u svojoj mreži od 17 tržišta u kojima posluje, te je i ovaj objekat projektovan u skladu sa standardima Raiffeisen grupacije. Kao referentni objekti uzete su poslovne zgrade Raiffeisen banke u Beču, Pragu, Sarajevu, Sofiji.. – izjavio je za "eKapiju" član IO banke Nenad Sibinović, u momentu kada su pretprošle godine počeli radovi.

Projekat je pratio savremene trendove u arhitekturi u smislu koncepta, fasade i materijalizacije. Arhitektonsko rešenje se zasniva na jednostavnoj i čistoj formi kvadra koji je podeljen atrijumom. Dinamika u oblikovanju postignuta je izdizanjem prizemlja iznad ulazne zone objekta i formiranjem arkade, čime je dobijen atraktivan natkriveni plato i naglašena ulazna zona objekta.

Kako su naveli na svom zvaničnom sajtu, Raiffeisen banka je vodila računa i o zaštiti životne sredine, te su prilikom projektovanja instalacionih sistema primenjivani principi uštede energije, upotrebom savremenih sistema obnovljive energije i optimizacije tehničkih parametara za ventilaciju i hlađenje.

Moderna arhitektura zgrade i vrhunski kvalitet gradnje, uz poštovanje principa ekološke zaštite, sasvim sigurno će doprineti daljem razvoju i unapređenju vizuelnog identiteta ovog dela grada.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;