Arhitektura Unikredit banke u Bukureštu

10.08.2012. | Arch Daily

Svaka velika korporacija želi da ima svoju reprezentativnu zgradu - štab koji će unaprediti i stvoriti imidž važne institucije u društvu. Kao pojam korporativnog imidža i reprezentacije, zgrada Unikredit banke je bliža marketingu i nekretninama od arhitekture, a u ovom slučaju prevođenje izgleda banke kao arhitektonski smisao je bio jedan od najvećih izazova projekta.

Zgrada pokušava da izbegne standardne zahteve identiteta banke kroz jednostavan i formalni gest i angažuje složeniji arhitektonski pristup. Smeštena na Bulevaru Ekspozitej, zgrada banke se bavi istim pitanjima kao i dve Gejt kule koje se nalaze u neposrednom okruženju. Jedna kula je orijentisana ka severu i ulazu u grad, dok je druga u relaciji sa Nacionalnim izložbenim paviljonom u tom području.

Pri tome, zgradu čine dramatični veliki prostori, kako u unutrašnjem atrijumu tako i u pokrivenom delu eksterijera. I čelična konstrukcija i eksterijer objekta postaju deo elementa sa kojima zgrada dobija svoj oblik i obeležava svoje prostore. Dok definiše svoj stav prema važnim gradskim vektorima i spomenicima, i stvara kontraste javnih prostora, zgrada postaje suštinski urbana.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...