PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Arhitektura Unikredit banke u Bukureštu

10.08.2012. | Arch Daily

Svaka velika korporacija želi da ima svoju reprezentativnu zgradu - štab koji će unaprediti i stvoriti imidž važne institucije u društvu. Kao pojam korporativnog imidža i reprezentacije, zgrada Unikredit banke je bliža marketingu i nekretninama od arhitekture, a u ovom slučaju prevođenje izgleda banke kao arhitektonski smisao je bio jedan od najvećih izazova projekta.

Zgrada pokušava da izbegne standardne zahteve identiteta banke kroz jednostavan i formalni gest i angažuje složeniji arhitektonski pristup. Smeštena na Bulevaru Ekspozitej, zgrada banke se bavi istim pitanjima kao i dve Gejt kule koje se nalaze u neposrednom okruženju. Jedna kula je orijentisana ka severu i ulazu u grad, dok je druga u relaciji sa Nacionalnim izložbenim paviljonom u tom području.

Pri tome, zgradu čine dramatični veliki prostori, kako u unutrašnjem atrijumu tako i u pokrivenom delu eksterijera. I čelična konstrukcija i eksterijer objekta postaju deo elementa sa kojima zgrada dobija svoj oblik i obeležava svoje prostore. Dok definiše svoj stav prema važnim gradskim vektorima i spomenicima, i stvara kontraste javnih prostora, zgrada postaje suštinski urbana.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;