INFONET-468X60-BANNER

Kuća bez mnogo zidova i podova

09.08.2012. | Homedit

Ovo je jedna od interesantnijih kuća ikada projektovanih. Sa tek nekoliko vrata i velikim pravougaonim rupama u zidovima i podovima, ova kuća u Tokiju, prestonici Japana, je projektovana od strane japanskog arhitektonskog studija Hirojuki Šinozaki. Povezanost između soba u obliku slova T je naglašena. Između nekih soba ne postoje zidovi, a u centru kuće ne postoji sprat.

Kuća izgleda kao neka polica u kome je nameštaj pažljivo postavljen. Iz jedne sobe može da se ode u drugu, bez otvaranja vrata. Drvene merdevine i stepenice sa ugrađenim skladištenjem čine vezu između studija koje pokrivaju prizemlje, trpezariju i kuhinju na nivoima iznad.

Uz vrlo malo nameštaja i raznih oblika lampi koje vise na sve strane, kuća daje veoma luksuzan atmosferu. Svakodnevna aktivnost koja se obavlja u kući deli se sa članovima porodice, jer ne postoje zidovi. Jedine sobe koje imaju vrata su kupatila. Boravak u ovoj kući nije preporučljiv za porodice koje imaju decu, zbog njihove bezbednosti, kao i za osobe koje mesečare.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;