CAFA Muzej umetnosti

07.08.2012. | Arcspace

Novi CAFA Muzej umetnosti, koji je projektovao japanski arhitekta Arata Isozaki, nalazi se na severoistočnom uglu CAFA kampusa, u gradu Vangjing, Kina, i pokriva površinu od 3546m2.   

 

Muzej se nalazi u lučnoj oblasti, sa spoljašnjošću koja obrazuje zid zavese i zakrivljeni krov, baš kao bumerang. Tri ulaza su redom urezana kao krila i ugao bumeranga. Staklena zavesa na ulazima povećava transparentnost arhitekture, dok u međuvremenu zadovoljava potrebe osvetljenja.

Celadon škriljci pokrivaju zid eksterijera muzeja opremljene sive arhitektonske boje. Cela spoljna konstrukcija je uređena harmonično i jasno. Kada je u pitanju unutrašnjost arhitekture, postoji samo izložbena hala kapaciteta, koja zadovoljava potrebu za prirodnom svetlom. Cela arhitektura sadrži jedinstveni oblik i razuman raspored.

Prizemlje može da primi velike instalacije koje mogu da se videti iz različitih nivoa rampe. Stalne kolekcije, fokusirajući se na tradicionalnoj kineskoj umetnosti, nalaze se u galerijama na spratu, a privremene izložbe na drugom i trećem spratu. Veliki otvoreni prostori, uz krivolinijski zid, omogućavaju mnogo različitih tipova savremenih umetničkih instalacija.


Postoje četiri sprata iznad zemlje i dva ispod zemlje. Knjižara i kafeterija se nalaze u glavnom prostoru u prizemlju. Postoji slušaonica, studio i sala za konferencije, slikarstvo i kaligrafija konzervatorskih službi, uključujući sobe, laboratoriju, privremena i stalna prikupljanja skladišne opreme. Tehnička oprema, stepeništa i sigurnosni liftovi nalaze se u pravougaonoj zapremini, obloženi mermerom.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...