PRIJAVA-468X60-BANNER

SAUTERBUILDINGCONTROLSERBIA-970X250-BANNER

CAFA Muzej umetnosti

07.08.2012. | Arcspace

Novi CAFA Muzej umetnosti, koji je projektovao japanski arhitekta Arata Isozaki, nalazi se na severoistočnom uglu CAFA kampusa, u gradu Vangjing, Kina, i pokriva površinu od 3546m2.   

 

Muzej se nalazi u lučnoj oblasti, sa spoljašnjošću koja obrazuje zid zavese i zakrivljeni krov, baš kao bumerang. Tri ulaza su redom urezana kao krila i ugao bumeranga. Staklena zavesa na ulazima povećava transparentnost arhitekture, dok u međuvremenu zadovoljava potrebe osvetljenja.

Celadon škriljci pokrivaju zid eksterijera muzeja opremljene sive arhitektonske boje. Cela spoljna konstrukcija je uređena harmonično i jasno. Kada je u pitanju unutrašnjost arhitekture, postoji samo izložbena hala kapaciteta, koja zadovoljava potrebu za prirodnom svetlom. Cela arhitektura sadrži jedinstveni oblik i razuman raspored.

Prizemlje može da primi velike instalacije koje mogu da se videti iz različitih nivoa rampe. Stalne kolekcije, fokusirajući se na tradicionalnoj kineskoj umetnosti, nalaze se u galerijama na spratu, a privremene izložbe na drugom i trećem spratu. Veliki otvoreni prostori, uz krivolinijski zid, omogućavaju mnogo različitih tipova savremenih umetničkih instalacija.


Postoje četiri sprata iznad zemlje i dva ispod zemlje. Knjižara i kafeterija se nalaze u glavnom prostoru u prizemlju. Postoji slušaonica, studio i sala za konferencije, slikarstvo i kaligrafija konzervatorskih službi, uključujući sobe, laboratoriju, privremena i stalna prikupljanja skladišne opreme. Tehnička oprema, stepeništa i sigurnosni liftovi nalaze se u pravougaonoj zapremini, obloženi mermerom.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 03.10.2022.
"Ministarstvo građevinarstva je od 2015. sr...
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...

;