Starlight pozorište - Rokford, SAD

31.07.2012. | Architecture News Plus

Projekat Starlight pozorišta nastavlja tradiciju nastupa na otvorenom u Rok Valej koledžu, Rokford, SAD ali nudi novu fleksibilnost dozvoljavanjem pozorišne kompanije da proširi svoju sezonu i predstave čak i kada pada kiša.

Kinetički krov koji se otvara na način kao i latice cveta na lepom vremenu pruža i utočište zaposlenima i posetiocima. Pod krovom, prostor centralnog pozorišta predstavlja neočekivanu vertikalnu osu na nebu poboljšavajući doživljaj publike koja se nalazi napolju.

Pozorište zajedno sa travnjakom i mestom za sedenje održava jake vizuelne veze sa okolnim pejzažom. Diferenciona mesta za sedenje na travnjaku omogućavaju da rezervišete prostor za privatna lica pre i posle predstave. Sama faza je projektovana da organizuje nekad raskošne božićne proslave i događaje u zimskom periodu van sezone.

Kako bi ispunio želju pozorišta da ostane otvoren za sve sezone, projekat građevinskih radova se deli na tri nevidljive faze. Svaka faza dozvoljava pozorištu da radi sa punom funkcionalnošću. Prvo, mesta za sedenje su podignuta, a zatim sledi faza scenske kuće i konačno faza krova. Uz novu zgradu i proširenim mogućnostima programiranja, Starlight je sebe transformisao kao popularna regionalna destinacija i omiljeno letnje mesto za grupu ljubitelja umetnosti i kulture.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...
Ljubisa 07.04.2021.
Pitanje: da li ce moci da se prijave za ref...