PRP Architecture osvojio konkurs za projektovanje novog pozorišta u Sankt Peterburgu

27.02.2012. | AJ

Arhitektonski biro PRP Architecture pobedio je na konkursu za projektovanje višenamenskog kompleksa na ostrvu Vasilievski u Sankt Peterburgu, koga karakteriše četiri stambene kule.

U tesnoj konkurenciji sa drugim finalistom, arhitektonskim biroom Architecture Studio iz Pariza, ovaj biro PRP Architecture je dobio šansu da projektu masivan kompleks na ostrvu od 3,3 hektara koji se nalazi na ušću reke Smolenka.

Pored novog mesta za Pozorište Pugačeva, koje je opisano kao "pozlaćena blistava kutija inspirisana Zlatnom balskom dvoranom palate Svete Katarine", kompleks sadrži 800 apartmana, hotel od pet zvezdica i 200 soba, sa krovnim 'nebeskim barom', i 150.000 metara kvadratnih poslovnog i prodajnog prostora.

Direktor dizajna u arhitektosnkom birou PRP Architecture, Džef Bruks (Jeff Brooks) je rekao: "Mi smo oduševljeni što smo uključeni u projekat tolikog lokalnog značaja. Bogata mešavina trgovine, zajednice i umetnosti, uparena zajedno sa dramatičnom lokacijom Sant Petersburga je uzbudljiva prilika da se stvori živa zajednica zasnovana na ljubavi ka umetnosti."

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...