SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prirodnjački Muzej u Jerusalimu prekriven zelenim krovom

25.07.2012. | Greenprophet

Iako je Muzej izgrađen kao zgrada tik uz prirodu, o2a studio je uradio sjajan posao pronalaženja balansa izgradnje u ovom upečatljivom projektu Prirodnjačkog Muzeja u Jerusalimu. Podzemni objekat sa kamenom oblogom, Muzej je prekriven zelenim krovom koji stvara nastavak okolnog zelenog prostora.

Ova strategija takođe smanjuje količinu energije kako bi bilo potrebno da se održi zgrada koja greje zimi i hladi leti kao zemljina ambijentalna temperatura koja će stabilizovati unutrašnju sredinu.

Kako bi se prirodno svetlo pojavilo u podzemlju nalik na okruženje, međutim, bilo je neophodno da se kreiraju portali kroz zeleni pejzaž, svaki je obeležen čeličnim crvenim poljem koji takođe određuje različite funkcije Muzeja.

Pored pružanja dodatne izolacije i zarobljavanja štetnog oticanja atmosferskih voda, zeleni krov se prostire kroz prirodno okruženje javnog parka koji dolazi iz Rupin Bulevara. Krov takođe pokriva lokalnu faunu i floru i svojim izgledom ga čini onakvim kako o2a naziva Muzej - "drugom prirodom".

U skladu sa arhitekturom u Jerusalimu, Muzej je presvučen kamenjem sa staklenom pozadinom i oblože grafikom drveća. Projektanti su želeli da skrenu pažnju na razliku između onoga što je veštačko i prirode, koja ih okružuje. 


Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;