INFONET-468X60-BANNER

Impresivna šarena fasada nove banke u Japanu

20.07.2012. | Gradnja.rs

U Šimuri, predgrađu Tokija, banka Sugamo Šinkin otvorila je impozantne kancelarije u novoj zgradi.

Trospratna bela pravougaona zgrada izdvaja se svojom izražajno ukrašenom fasadom na jugozapadnoj strani koja je načinjena od dvanaest horizontalnih ploča. Ploče pored toga što su dekorativne imaju i funkciju da štite zgradu od prevelikog zagrevanja.

Arhitektonski biro Emanuela Moureauk Arhitektura + Design potpisao je projekat ove zgrade a ideja vodilja za ovakvu fasadu bila je da se posetiocima banke poželi prijateljska dobrodošlica. Paleta boja na pločama počinje sa svetlo žutom preko narandžaste i pink pa do zelene i plave – kako bi se izjednačila sa bojom neba.

U enterijeru su karakteristična tri eliptična montažna krovna svetlarnika koja propuštaju svetlo do samog prizemlja. Ove rupe prodiru kroz sve nivoe a na u gornjim spratovima staklene cevi su međusobno povezane. Iz čekaonice u prizemlju, klijenti banke mogu videti nebo. Pored prirodnog osvetljenja, staklene cevi nude mogućnost prirodne ventilacije.

Dok prizemlje služi za klijente, na prvom spratu smeštene su kancelarije i sale za sastanke kao i kantina. Na drugom spratu nalaze se svlačionice za zaposlene. Ukupna površina zgrade je 700 kvadratnih metara.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;