PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Impresivna šarena fasada nove banke u Japanu

20.07.2012. | Gradnja.rs

U Šimuri, predgrađu Tokija, banka Sugamo Šinkin otvorila je impozantne kancelarije u novoj zgradi.

Trospratna bela pravougaona zgrada izdvaja se svojom izražajno ukrašenom fasadom na jugozapadnoj strani koja je načinjena od dvanaest horizontalnih ploča. Ploče pored toga što su dekorativne imaju i funkciju da štite zgradu od prevelikog zagrevanja.

Arhitektonski biro Emanuela Moureauk Arhitektura + Design potpisao je projekat ove zgrade a ideja vodilja za ovakvu fasadu bila je da se posetiocima banke poželi prijateljska dobrodošlica. Paleta boja na pločama počinje sa svetlo žutom preko narandžaste i pink pa do zelene i plave – kako bi se izjednačila sa bojom neba.

U enterijeru su karakteristična tri eliptična montažna krovna svetlarnika koja propuštaju svetlo do samog prizemlja. Ove rupe prodiru kroz sve nivoe a na u gornjim spratovima staklene cevi su međusobno povezane. Iz čekaonice u prizemlju, klijenti banke mogu videti nebo. Pored prirodnog osvetljenja, staklene cevi nude mogućnost prirodne ventilacije.

Dok prizemlje služi za klijente, na prvom spratu smeštene su kancelarije i sale za sastanke kao i kantina. Na drugom spratu nalaze se svlačionice za zaposlene. Ukupna površina zgrade je 700 kvadratnih metara.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;