Svetska holtikultura u Expo paviljonima 2014. godine

19.06.2012. | Arch Daily

Za Međunarodni hortikulturni sajam Expo 2011. godine u Ksianu, Kina, pratili smo projektovanje, izgradnju i završetak geometrijskog dizajna Studija Plazma. Trenutno, Kingdao, glavni grad u Šandong provinciji istočne Kine, priprema za Expo 2014. tematski pojam "Neka život hoda u prirodi." Događaj, koji će biti održan od aprila do oktobra 2014. predstaviće tri različite teme paviljona (tema paviljon, postrojenja i bašta paviljon kulturni centar) i sedam različitih tematskih oblasti koje će prikazati lokalnu hortikulturu i omogućiti posetiocima da dožive međunarodnu baštu, poput onih iz Evrope, Amerike i Okeanije. Fokusna tačka Expo-a biće obeležena 28.000m2 velikom tematskom paviljonu projektovanom od strane arhitektonskih biroa UNStudio i Melk pejzažna arhitektura. Projekat se fokusira na odnos između nauke i prirode, koristeći naučna dostignuća kao izvor inspiracije i "komuniciranje osnovnih generativnih i strukturnih načela prirode kroz arhitektonske poteze", objasnila je firma Melk.

Tema paviljon će obuhvatiti magistralnu Expo Halu, performans salu, konferencije, i medija centar. Kao središnja tačka urbanističkog plana, paviljon mora da spoji različite elemente izložbe u solidarnog celini. Da bi se to uradilo, lokalna vegetacija će stvoriti različita iskustva kako bi se ukazalo na sedam tematskih oblasti većih izložbi. U cilju da obezbedi okvir za otvorene prostore između zgrada, Melk dizajnira sedam pejzaža "šare" inspirisane mikroskopskom ili molekularnom geometrijom koja predstavlja jezgro suštinu sedam tema. Takvi obrasci se sastoje u potpunosti integrisanim pejzažima koji stapaju različite teme zajedno na funkcionalan i obrazovni način.

Paviljon takođe priznaje dva tela vode koji se protežu severno i južno od paviljona, kao i "Rainbow ribbons", koji prožima ceo okolni pejzaž kao pešački most i susret na svečanom Trgu.

Što je najvažnije, projekat nastoji da izbalansira pojam zgrade i pejzaža. Oblik krova, koji odgovara dominantnom horizontu na planinama je zamišljen kao uređeni povišeni plato, pruža panoramski pogled koji se proširuje daleko ka okolnom pejzažu.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...