Svetska holtikultura u Expo paviljonima 2014. godine

19.06.2012. | Arch Daily

Za Međunarodni hortikulturni sajam Expo 2011. godine u Ksianu, Kina, pratili smo projektovanje, izgradnju i završetak geometrijskog dizajna Studija Plazma. Trenutno, Kingdao, glavni grad u Šandong provinciji istočne Kine, priprema za Expo 2014. tematski pojam "Neka život hoda u prirodi." Događaj, koji će biti održan od aprila do oktobra 2014. predstaviće tri različite teme paviljona (tema paviljon, postrojenja i bašta paviljon kulturni centar) i sedam različitih tematskih oblasti koje će prikazati lokalnu hortikulturu i omogućiti posetiocima da dožive međunarodnu baštu, poput onih iz Evrope, Amerike i Okeanije. Fokusna tačka Expo-a biće obeležena 28.000m2 velikom tematskom paviljonu projektovanom od strane arhitektonskih biroa UNStudio i Melk pejzažna arhitektura. Projekat se fokusira na odnos između nauke i prirode, koristeći naučna dostignuća kao izvor inspiracije i "komuniciranje osnovnih generativnih i strukturnih načela prirode kroz arhitektonske poteze", objasnila je firma Melk.

Tema paviljon će obuhvatiti magistralnu Expo Halu, performans salu, konferencije, i medija centar. Kao središnja tačka urbanističkog plana, paviljon mora da spoji različite elemente izložbe u solidarnog celini. Da bi se to uradilo, lokalna vegetacija će stvoriti različita iskustva kako bi se ukazalo na sedam tematskih oblasti većih izložbi. U cilju da obezbedi okvir za otvorene prostore između zgrada, Melk dizajnira sedam pejzaža "šare" inspirisane mikroskopskom ili molekularnom geometrijom koja predstavlja jezgro suštinu sedam tema. Takvi obrasci se sastoje u potpunosti integrisanim pejzažima koji stapaju različite teme zajedno na funkcionalan i obrazovni način.

Paviljon takođe priznaje dva tela vode koji se protežu severno i južno od paviljona, kao i "Rainbow ribbons", koji prožima ceo okolni pejzaž kao pešački most i susret na svečanom Trgu.

Što je najvažnije, projekat nastoji da izbalansira pojam zgrade i pejzaža. Oblik krova, koji odgovara dominantnom horizontu na planinama je zamišljen kao uređeni povišeni plato, pruža panoramski pogled koji se proširuje daleko ka okolnom pejzažu.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...