IZOLACIJA-468X60-BANNER

Solarno plutajuće odmaralište - budućnost arhitekture

31.05.2012. | Inhabitat

Solarno plutajuće ostrvo (Solar Powered Floating Island) je primer onoga što u dalekoj budućnosti možete da očekujete kada je reč o arhitekturi i oslanjanju na obnovljive resurse. Potpuno pokriveno fotonaponskim omotačem,  ovo odmaralište je 100% samodovoljno i ne zagađuje. Povrh toga, plutajuća palata je zapravo modularni sistem koji se deli na mnogo manje komponente koje se mogu pomerati.

Projektovan od strane Mišela Puzolantea, (Michele Puzzolante), ovaj vodeni svet je izgrađen po ugledu na plutajuće ostrvo i gostima nudi ekskluzivan provod. Solarno plutajuće odmaralište poseduje podvodni posmatrački boravak kao i đakuzi.

Okrugli oblik broda obezbeđuje stalnu izloženost suncu, napajajući baterije tokom dana  i snabdeva čistu energiju preko noći.

Unutrašnjost omotača apsorbuje veštačku svetlost noću, stvarajući vakuum od 30mm sa spoljnim slojem. Jeste originalno, ali ovo podešavanje je i izuzetno skupo i nepraktično.

Paluba veličine 110 kvadratnih metara pruža dovoljno prostora za privatne pogodnosti za šestoro gostiju. Unutrašnjost je pametno projektovana da obezbedi mirne prostore za odmaranje i spektakularne poglede. Na primer, priložena kupatila imaju prostor za uštedu vode. Jezgro prostora čini velika kuhinja i bar, sa stepeništem centra spirale koja vodi dole do posmatranja mehura. Najniža soba omogućava gostima da se upuste u nešto ekstremno kao što je podvodni turizam.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;