IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Solarno plutajuće odmaralište - budućnost arhitekture

31.05.2012. | Inhabitat

Solarno plutajuće ostrvo (Solar Powered Floating Island) je primer onoga što u dalekoj budućnosti možete da očekujete kada je reč o arhitekturi i oslanjanju na obnovljive resurse. Potpuno pokriveno fotonaponskim omotačem,  ovo odmaralište je 100% samodovoljno i ne zagađuje. Povrh toga, plutajuća palata je zapravo modularni sistem koji se deli na mnogo manje komponente koje se mogu pomerati.

Projektovan od strane Mišela Puzolantea, (Michele Puzzolante), ovaj vodeni svet je izgrađen po ugledu na plutajuće ostrvo i gostima nudi ekskluzivan provod. Solarno plutajuće odmaralište poseduje podvodni posmatrački boravak kao i đakuzi.

Okrugli oblik broda obezbeđuje stalnu izloženost suncu, napajajući baterije tokom dana  i snabdeva čistu energiju preko noći.

Unutrašnjost omotača apsorbuje veštačku svetlost noću, stvarajući vakuum od 30mm sa spoljnim slojem. Jeste originalno, ali ovo podešavanje je i izuzetno skupo i nepraktično.

Paluba veličine 110 kvadratnih metara pruža dovoljno prostora za privatne pogodnosti za šestoro gostiju. Unutrašnjost je pametno projektovana da obezbedi mirne prostore za odmaranje i spektakularne poglede. Na primer, priložena kupatila imaju prostor za uštedu vode. Jezgro prostora čini velika kuhinja i bar, sa stepeništem centra spirale koja vodi dole do posmatranja mehura. Najniža soba omogućava gostima da se upuste u nešto ekstremno kao što je podvodni turizam.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...

;