Yabao Hi-Tech Enterprises Headquarter Park - urbani park u Kini

29.05.2012. | AL

Projekat je zamišljen kao ispitivanje odnosa između ruralnog netaknutog pejzaža i napredne snage brzo - rastućeg grada. Yabao Hi-tech Enterprises Headquarter Park se nalazi blizu centralne zone Futian distrikta u gradu Šenžen u Kini. Bruto površina je oko 65 ha i sastoji se od 18 visokih kula u rasponu od 100 - 300 metara, hotela sa 5 zvezdica, 3 stambene kule, tržnog centra i 32 hektara parka.


Vizija projekta je da se kultiviše visokotehnološko sedište parka gde ljudi mogu da vode dobro izbalansiran život, rade i žive u mirnom i inovativnom okruženju. Površina je veoma jedinstvena sa vrhunskom infrastrukturom u prelepom ambijentu parka oko kojeg se nalaze  dva prirodna jezera.

Zgrade definišu jake urbane ivice na jugozapadnom obodu lokacije i okrenute su severoistočno prema jezerima. Serija balkona vuče fasade van kule kako bi se omogućilo rast vegetacije sa obe strane zgrade. Svaka kula ima baštu na krovu kako bi se smanjio efekat toplotnog ostrva.

Objekti su dizajnirani fasadama koje neutrališu zagađenje vazduha 24 sata dnevno, sistemom koji proizvodi kiseonik, organskim đubrivom, kao i niz podzemnih komora koje prirodno hlade vazduh i guraju ga u nizu otvorenih dvorišta. Zgrade u potpunosti iskorišćavaju prednosti tehnologije koje oblikuju temperature vazduha i kvalitet njihove mikro - klime.

Izgradnja ovog projekta je započeta u oktobru 2011. godine.

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...