PRIJAVA-468X60-BANNER

Gradi se novi kampus na Politehničkom univerzitetu na Floridi

26.04.2012. | Inhabitat

Kada su zvaničnici na Politehničkom univerzitetu u Floridi shvatili da njihov postojeći kampus više nije popularan kod mlađe populacije, unajmili su poznatog španskog arhitektu Santijaga Kalatravu (Santiago Calatrava) da dizajnira novi. Novom izgradnjom trenutno se probilo tlo u martu ove godine a ceo plan izgradnje je završen. Nacrti master plana otkrivaju podelu kampusa na pola, a odrazi na  vodi će ličiti na odraz bazena Vašington DC-a. Poznat kao veliki ljubitelj mostova, Kalatrava je stvorio niz malih pešačkih mostova koji povezuju ivice vode.                     

 

Dvospratna inovacija, nauka i zgrada tehnologije presvučena belom rešetkom podstiče prirodnu ventilaciju i dnevnu svetlost i leži na severnoj ivici kampusa. Kada sve bude kompletno, predstaviće se nove učionice, laboratorije, administrativne kancelarije, prostor u zajednici i veliki amfiteatar koji će se koristiti za održavanje različitih javnih funkcija.         

"Nadam se da će nova zgrada Politehničkog univerziteta biti mesto uživanja za generacije koje dolaze, a takođe delovati kao katalizator za dalje arhitektonsko i tehnološko unapređenje,"- navodi Kalatrava u saopštenju. Zaista, to je deo većeg plana za promociju visokotehnološkog koridora inkubacije u južnoj Floridi.

Linkovi:

 Vezane vesti:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;