IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Stadion na krovu novog tržnog centra u Srbiji

24.04.2012. | Gradjevinarstvo.rs

U toku je izgradnja novog tržnog centra u Srbiji, koji će predstavljati novu lokaciju za posetu Voždovcu. Austrijska kompanija Krammer&Wagner&Illmaier uspešno realizuje projekat od regionalnog tržišnog značaja, izgradnju “Stadion šoping centra”, koji će na krovu imati fudbalski stadion. Preliminarni radovi na projektu su započeti početkom 2011. godine, a danas su glavni radovi u punom jeku. Veliko otvaranje tržnog centra očekuje se oktobra 2012. godine.

Kao treći objekat ove vrste u Evropi, šoping centar sa fudbalskim stadionom na krovu postaće tursitička atrakcija glavnog grada Srbije. Tržni centar na četiri nivoa, tri nivoa poslovnog prostora sa stadionom na četvrtom nivou, građanima Beograda pružiće nove mogućnosti za vid zabave. Beograđanima će takođe biti na raspolaganju i bioskop u sklopu tržnog centra.

Kompanija Krammer&Wagner&Illmaier, čija je centrala u Beču, više od 15 godina uspešno se bavi poslovima nekretnina. Kao tržišni lider u tržnim i trgovačkim centrima u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i Rumuniji, kompanija nudi sveobuhvatna, inovativna rešenja bazirana na znanju i iskustvu.

“Stadion šoping centar” (Stadion Shopping Center) je lociran u starom delu grada, na Voždovcu, u urbanom kraju jedne od 17 beogradskih opština. Preko Bulevara oslobođenja direktno je povezan sa autoputem i centrom grada. Zahvaljujući izvanrednoj poziciji, Stadion šoping centar se graniči sa brojnim beogradskim naseljima poput Autokomande, Dušanovca, Diplomatske kolonije, Banjice (i Banjičke šume), Trošarine, Banjice II, naseljima Kumodraž i Braće Jerković. Do tržnog centra se lako može doći javnim ili privatnim prevozom, a biće veoma privlačan kako građanima Beograda, tako i turistima.

Građevina će biti unikatna po stadionu na vrhu ali i po kapacitetu. Ukupna površina kompleksa iznosiće blizu 74.600 m2, uključujući i dva podzemna nivoa.

U prizemlju “Stadion šoping centra” biće hipermarket i uslužni objekti (banke, pekare, apoteke, kozmetičke radnje). Prvi sprat je namenjen modnim objektima, a svi veći butici biće povezani direktno sa drugim spratom. Drugi sprat je takođe namenjen modnim objektima, ali i stvarima za decu i elektronici. Na trećem spratu nalaziće se fudbalski stadion. “Stadion šoping centar” će takođe imati i odeljak za hranu i piće sa terasom. Bioskopski kompleks će takođe biti deo “Stadion šoping centar”.

Fudbalski stadion na trećem spratu, dizajniran je u skladu sa savremenim ekonomskim, društvenim i standardima zaštite životne sredine, koje je propisala UEFA. Dizajn i oblik stadiona omogućava idealne uslove za sportske događaje i obezbeđuje savršeno iskustvo gledaocima. Praćenje mečeva na ovakvom terenu, koji ne postoji nigde drugde u južnoj Evropi, biće najveća atrakcija na stadionu. Prema licenci, tribine mogu primiti 5.000 gledalaca, po normi koja zadovoljava UEFA standarde.

Kao rezultat, ovaj projekat će, pored toga što će sama građevina biti veoma popularna, doprineti i oživljavanju novog duha u modernom graditeljstvu u ovom delu Beograda. “Stadion šoping centar” će pokrenuti nove trendove, i dovešće nove brendove u Srbiju, koji će probuditi interesovanje posetilaca.

“Srbija i Austrija imaju zajedničku istoriju, a kao narod sličan mentalitet, a bliska ekonomska saradnja samo nas još više povezuju. Srbija, na putu ka EU, je zemlja sa velikim predispozicijama za privredni razvoj. Austrijanci su najveći investitori u Srbiji i to nas uverava da će ovaj projekat uspeti. Beograd i “Šoping Centar Stadion” će biti velika atrakcija, uvek na usluzi potrošačima” - rekla je Edit Ilimajer (Edith Illmaier), direktorka kompanije Krammer&Wagner&Illmaier u Srbiji.

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;